L'Associació de Veïns de Corró d'Amunt, 'astorada' perquè no li deixen penjar una pancarta

L'entitat veïnal, molesta perquè l'Ajuntament denega una sol·licitud per penjar una pancarta reivinicativa contra els parcs solars

Societat

L'Associació de Veïns de Corró d'Amunt, 'astorada' perquè no li deixen penjar una pancarta
L'Associació de Veïns de Corró d'Amunt, 'astorada' perquè no li deixen penjar una pancarta

L’Associació de Veïns Sant Mamet de Corró d’Amunt ha denunciat que l'Ajuntament els ha denegat penjar una pancarta en contra dels parcs solars a l’edifici del Consell del Poble. Segons assenyalen, el motiu de la denegació és que "es tracta d'una pancarta reivindicativa". Segons expliquen els mateixos veïns, el 6 de juny l'associació va sol·licitar al consistori penjar una pancarta en contra de la instal·lació de parcs solars al territori de la Vall de Carbonell, de la qual forma part Corró d'Amunt, d'acord amb l'ordenança de civisme i convivència ciutadana.

Onze dies més tard, l'associació rebia una resposta en què es denegava la sol·licitud presentada amb l'argument que en una instal·lació municipal no s'hi poden penjar pancartes reivindicatives. "Volem expressar el nostre astorament per l’argument al·legat. Reivindicar vol dir defensar", diuen des de l'associació de veïns, que recorden que el paper d'aquestes entitats veïnals és "lluitar per una millora dels serveis públics, d’habitatge, de recursos ciutadans i contra projectes urbanístics desmesurats".

També recorden que, en una reunió amb l'Ajuntament el 25 de maig per abordar la possible implantació de parcs solars al territori, les entitats assistents –Sal Fòrum Ciutadà, Salvem Corró d’Amunt, Centre Cultural de Marata i AV de Corró d’Amunt– van mostrar el seu rebuig a la implantació de parcs solars.

"La connivència amb l’Ajuntament va ser clara per tal d’evitar aquestes instal·lacions i ens van presentar estratègies i demanar la nostra col·laboració", diuen. "La nostra primera i ràpida actuació ha estat fer una pancarta en aquest sentit, sumant-hi Cànoves i Samalús i la Vall del Carbonell".

Davant d'això, l'entitat lamenta que no es permeti penjar la pancarta i alhora es pregunta: "A la plaça de l’ajuntament hi ha una pancarta amb el missatge No al Quart Cinturó, amb el logo de l’Ajuntament de les Franqueses. Aquesta pancarta no és reivindicativa?".

Edicions locals