El Bellavista-Milan fa mig segle d'esport i valors

El club franquesí commemora els 50 anys amb una quarantena de reconeixements

Esports

El Bellavista-Milan fa mig segle d'esport i valors
El Bellavista-Milan fa mig segle d'esport i valors | Bellavista-Milan

José Luis Rodríguez Beltrán

El CF Bellavista-Milan va celebrar dissabte l'acte final de temporada a l'envelat de la plaça Major del barri amb la commemoració del 50è aniversari del club, que va fundar-se, concretament, l'1 de desembre del 1972 per l'empresari italià, Gianfranco Messaggi. L'acte va servir per retre homenatge a una quarantena de personalitats rellevants de les cinc dècades del club. Entre aquests, va haver-hi un especial record pel fundador, mort el 2016, i que els seus dos fills –Javier i Gianfranco– no es van voler perdre. 

El projecte esportiu del club franquesí va de la mà del d'integració social infantil. "El projecte amb els més petits és el més important, volem treure els nens del carrer i portar-los al camp a jugar a futbol. Som un club formador i volem ajudar al barri, com sempre hem fet", se sincera el president del club, Juan Emilio Bertrán, qui afegeix: "tenim un projecte integrador amb els juvenils que no poden pagar la fitxa, els fem fer d'entrenadors de la base; també ajudem a les famílies dels més petits que no poden pagar les fitxes; i donem sabatilles i roba, de segona mà, als infants que per motius econòmics no se la poden comprar". 

17 equips i 200 esportistes

El Bellavista-Milan reuneix a prop de 200 esportistes repartits entre 15 equips federats i 2 del Consell Esportiu del Vallès Oriental. "Tenim una molt bona salut esportiva i econòmica. Ja no tenim cap deute pendent amb ningú", recorda Bertrán, que explica que el club va passar uns moments complicats fa prop de 15 anys quan va acumular un deute d'uns 30.000 euros, que ja fa temps que ha liquidat. Amb una economia sanejada, el club vol recuperar categories de renom del futbol català, com ara quan formava part a l'inici del nou mil·lenni de la Preferent Territorial –aleshores, màxima categoria catalana i pas previ a la tercera Divisió espanyola–. "Vam estar a punt de pujar a Tercera, no va poder ser. Ara fa dues temporades que flirtegem amb l'ascens a la Segona Catalana, veurem què passa el pròxim curs", diu Bertrán. 

El club, a més, difon amb orgull la seva relació amb el Milà, d'Itàlia, que ara per ara no ha estat correspost pel prestigiós club. "Els nostres colors del club són perquè el fundador [Gianfranco Messaggi] era aficionat del Milà, però mai han tingut cap gest cap a nosaltres. Estem intentant parlar amb ells, però és una tasca molt complicada, nosaltres som un club de barri", explica Bertrán, que admet que aquestes setmanes té molta feina als despatxos amb la planificació de la temporada 2022-2023. 

Edicions locals