Commemoració del Dia de l'Orgull LGBTI+ a les Franqueses

L'àrea d'Igualtat i Feminisme de l'Ajuntament i l'Associació Mirall organitzen activitats a l'Espolsada, dimarts a les 20 h

Societat

Commemoració del Dia de l'Orgull LGBTI+ a les Franqueses
Commemoració del Dia de l'Orgull LGBTI+ a les Franqueses

Les Franqueses commemorarà dimarts el Dia internacional pels drets del col·lectiu LGTBI+. Ho farà amb un conjunt d'activitats reivindicatives a la plaça de l'Espolsada a partir de les 20 h. Organitzades per l'Àrea de Feminisme i Igualtat de l'Ajuntament, i amb el suport de l'Associació Mirall, la vetllada inclourà la lectura d'un manifest i la intervenció poètica d'Olza Olzeta, guanyadora del Poetry Slam Europeu –uns tornejos de poesia escènica en què cada participant disposa de tres minuts per recitar versos propis–.

A més, la companyia de teatre granollerina Milnotes oferirà una performance al voltant del dia de l'orgull LGTBI+. També es penjarà la bandera LGBTI+ a la façana de l'Ajuntament de les Franqueses, hi haurà una meditació reivindicativa a càrrec de Lydia Porrúa Parra i Belén García Roso col·laboradores de l'entitat i mestres de cerimònia durant l'acte de l'Orgull a les Franqueses, i un photocall LGBTI a la mateixa plaça durant tota la commemoració.

"Reivindiquem els drets de les persones LGTBI+ i lluitem contra la LGTBIfòbia encara present a la nostra societat", diuen des de l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social. "El lema d'enguany és L'orgull de ser qui som, i sobretot als pobles", recorden.

Manifestació a Granollers

D'altra banda, la Coordinadora Feminista i l'entitat Trenquem Armaris convoquen conjuntament una manifestació a Granollers el mateix 28 de juny per l'alliberament del col·lectiu LGTBI+.

Edicions locals