Bellavista i Corró d'Avall recuperen les revetlles de Sant Joan

A les Franqueses hi haurà festes populars amb botifarrada, música, foguera i petards

Cultura, Societat

Sant Joan és la nit del foc
Sant Joan és la nit del foc | Arxiu

La nit de Sant Joan, la més curta de l'any, marca el solstici d'estiu i conté una rica simbologia. Enguany, però, aquesta data pren encara més significació. És la primera revetlla celebrada amb normalitat i sense restriccions des de fa dos anys i, en certa manera, fa de pòrtic a un estiu que tothom anhela viure amb plenitud. Només la situació d'alerta per incendis que viu el país pot acabar entelant una festa de connotacions màgiques.

El retorn a la normalitat l'exemplifica la doble oferta de revetlles: a Corró d'Avall, organitzada per la comissió de Festa Major de Corró d'Avall i el grup de Diables els Encendraires, i a Bellavista, a càrrec de l'associació de veïns.

A Corró, la primera part de la festa començarà a la tarda i tindrà com escenari la plaça de l'Ajuntament. A partir de les 18.30 h s'hi faran diverses activitats infantils. A les 19 h  les autoritats municipals rebran la Flama del Canigó en una recepció i mitja hora més tard el seu seguici anirà fins a la plaça Joan Sanpera i Torras. Allà s'hi farà un sopar amb botifarrada (22 h) a un preu popular de 5 euros, seguida d'un castell de focs artificials i l'encesa de la foguera (23 h).

A continuació, el grup Saigon animarà la revetlla amb la seva combinació de reggae, ska i rock, seguit d'una sessió amb el dj Enric Font.

Al barri de Bellavista la revetlla centralitzarà els actes a la plaça Major i s'allargarà fins a la matinada. A les 18 h s'hi farà la festa de l'escuma per als més petits, seguida d'una masterclass de zumba (19.30 h). A les 21 h començarà el sopar, amb botifarrada popular i servei de bar. Els tiquets inclouran l'entrepà i una beguda per 5 euros, 4 si es compra de manera anticipada a la seu de l'associació de veïns. Després de l'àpat, dj Jam amenitzarà el ball fins a les 2 de la matinada.

Tant a Corró d'Avall com a Bellavista es produiran restriccions en la circulació que afectaran principalment el passeig Andalusia i el carrer Orient.

Edicions locals