IEC demana traslladar les celebracions de Sant Joan lluny de les zones de risc

El grup municipal ha demanat al govern municipal que tot el plenari consensuï una resposta per minimitzar els riscos de Sant Joan

Societat, Política

IEC demana traslladar les celebracions de Sant Joan lluny de les zones de risc
IEC demana traslladar les celebracions de Sant Joan lluny de les zones de risc

El grup municipal d'Imagina Esquerra en Comú (IEC) ha demanat traslladar les celebracions de Sant Joan al més lluny possible de les zones de risc, a les places i els carrers, "encara que sigui necessari tallar-los temporalment". També buscar zones segures adients per garantir la convivència amb les persones que no toleren bé la pirotècnia per alta sensibilitat auditiva (per autisme, demència senil o altres motius) i amb els animals de companyia. El grup afirma que aquesta prevenció també s’hauria d’aplicar a les fogueres, que haurien d’estar en aquestes zones segures, sota control i autorització de les autoritats públiques.

La petició arriba arran de l’alt risc d’incendi i de la "situació climàtica extrema que estem experimentant". El grup recorda que ens trobem en un moment de "sequera considerable", que afecta la disponibilitat d’aigua i la sequedat dels boscos i zones agrícoles i naturals, amb onades de calor que arriben fins i tot abans de l’estiu. Davant d'això, IEC mostra preocupació perquè "aquesta situació no sigui excepcional i que respongui als terribles efectes del canvi climàtic i l’escalfament global, amb els perjudicis que pot comportar al planeta i al territori".

IEC ha demanat al govern municipal que tot el plenari consensuï una resposta davant d’aquest risc, i considera que l’Ajuntament ha d’augmentar les campanyes informatives, de conscienciació i de prevenció. "Hem de ser conscients que aquesta situació es repetirà i, per tant, cal preparar-nos per al futur", afirmen. "Cal complir la normativa vigent que prohibeix utilitzar pirotècnia a menys de 500 metres de les zones de bosc i conreu". I afegeixen: "Som conscients que això implica la impossibilitat del seu ús als pobles de Llerona, Corró d’Amunt i Marata i a gran part del perímetre de Corró d’Avall i Bellavista".

Finalment, el grup anima la ciutadania a fer ús de la pirotècnia en zones urbanes allunyades de zones de risc, si pot ser habilitant localitzacions segures amb possibilitat de presència de Bombers, Protecció Civil, Policia Local o ADF per reduir més els riscos.

Edicions locals