Les multes per abocar residus en zones rurals o forestals poden arribar a 150.000 euros

L'Ajuntament aplicarà la Llei Reguladora dels Residus de la Generalitat quan es tracti d'abocaments fora de la via pública

Societat

Les multes per abocar residus en zones rurals o forestals poden arribar a 150.000 euros
Les multes per abocar residus en zones rurals o forestals poden arribar a 150.000 euros

L'Ajuntament de les Franqueses ha acordat aplicar la legislació catalana per sancionar alguns tipus d'abocaments incontrolats. A partir d'ara, tots els grans abocaments fora de la via pública i en medi rural o forestal seran sancionats segons l'article 75 h del text refós de la Llei Reguladora de Residus, segons el qual es considera greu "l'abandonament, l'abocament i la constitució de dipòsits de residus no legalitzats si no produeixen cap perjudici per al medi ambient o no posen en perill greu la salut de les persones", que preveu multes d'entre 4.001 i 150.000 euros.

Amb aquest canvi, a partir d'ara s'aplicaran dues normatives pel que fa als abocaments incontrolats depenent de les seves característiques: per abocaments a la via pública, l'article 68.2.b de l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de les Franqueses, que preveu multes de 100 a 300 euros. Per abocaments en zones rurals les sancions s'imposaran d'acord amb la llei catalana.

Aquesta modificació està motivada per l'increment d'aquest tipus d'infraccions els darrers mesos al municipi. Els darrers abocaments s'han detectat a Milpins, a Marata, al camí de Samalús, al carrer Pas de la Creu, al camí de la Masia de Can Noguera i Ca l'Ignasi, al Turó de les Mentides i al camí del Cementiri de Marata. En tots, se n'ha investigat l'autoria i els responsables han estat multats i han hagut de netejar la zona. Amb el canvi de legislació aplicada, se seguirà el mateix procediment, però el règim sancionador canviarà.

Edicions locals