Dotze drag queens actuaran divendres a la Porxada en la primera Grag Race de Granollers

El concurs, que coincideix amb la celebració de l'Orgull; està enfocat a professionals i consistirà en una desfilada i un espectacle artístic

Cultura, Economia

Dotze drag queens actuaran divendres a la Porxada en la primera Grag Race de Granollers
Dotze drag queens actuaran divendres a la Porxada en la primera Grag Race de Granollers

Per primera vegada a Granollers, de la mà de l'associació Trenquem Armaris, que treballa en pro de la comunitat LGBTI+, arriba el concurs de drag queens de la ciutat. La plaça de la Porxada viurà un moment històric amb la desfilada i animació de 12 drag queens –i drag kings–, en l'anomenada Grag Race, que s'integrarà en la festa de l'Open Night que organitza Gran Centre divendres al vespre en sis espais del centre. Hi haurà una primera part, de 19 a 22 h, i una segona per cloure la festa, de 22.30 a 23 h.

L'activitat estarà presentada per l'actor Dani Bernabé, i comptarà amb un jurat professional format per especialistes del món de la moda, l'estètica, la perruqueria, la dansa i les arts escèniques, entre d'altres. Cada participant farà una desfilada i un espectacle artístic. "Serà un espectacle del tot professional, d'una gran qualitat i que no s'ha vist mai a Granollers", diu la vicepresidenta de Trenquem Armaris, Marina Vila. "Volem fer visible aquesta realitat de forma festiva perquè la gent s'impregni, ho entengui i hi participi".

De fet, Trenquem Armaris emmarca aquesta activitat dins del mes de l'Orgull LGBTI+, i contribueix amb la seva activitat a superar els estereotips que afecten negativament la percepció social de les persones del col·lectiu LGBTI+. "Volem estar representades en tots els àmbits de la vida social, que se'ns legitimi i col·laborar en la cultura, generant teixit associatiu, deixant empremta en la història", apunten des de l'entitat.

D'entre els participants, el primer classificat s'endurà 500 euros en efectiu i vals per valor de més de 200 euros bescanviables en comerços de la ciutat; el segon 300 euros en efectiu i vals per valor de més de 150 euros, i el tercer classificat obtindrà més de 100 euros en vals bescanviables en comerços de la ciutat.

Patrocinen l'esdeveniment Punt Love, Maximum, Lelo, Òptica Rius, Carol Bruguera, Gran Centre i The Only House, i hi col·laboren KLZ Events, Kilómetro 13, Milnotes, Margaret Perruquers, Indiana Studi, Som Porxada i El Jardinet.

Edicions locals