Sis espais d'activitat per a l'Open Night d'aquest divendres

A la plaça Maluquer hi haurà 'foodtrucks' amb cinc estils culinaris per fer un mos

Cultura, Economia

Una imatge de 2017 amb un dels trets característics de l'Open Night, l'ambientació al carrer
Una imatge de 2017 amb un dels trets característics de l'Open Night, l'ambientació al carrer

Amb motiu de l'Open Night que se celebrarà aquest divendres, Gran Centre habilitarà en places i carrers del centre sis espais amb activitats, amb la llum com a principal protagonista. Un d'aquests escenaris serà la Porxada, on l'entitat Trenquem Armaris organitzarà una de les activitats més trencadores de la festa. Serà la Grag Race, una exhibició dels models més exuberants de drag queens i drag kings procedents d'arreu de l'Estat. També a la Porxada hi haurà dos punts d'informació –un de Gran Centre i un altre de Trenquem Armaris, que també oferirà marxandatge de l'entitat–, i a les 22 h hi tindrà lloc l'acte inaugural, amb la tallada de cinta oficial i un espectacle musical.

Un altre espai amb activitat durant tot el vespre serà el carrer Anselm Clavé i els carrers del voltant, on, de 18 a 00 h, es podrà gaudir de la música punxada per dj de diferents estils. També hi haurà l'animació de personatges animats i xanquers "per fer l'experiència de compra més divertida". A partir de les 22 h s'il·luminarà el carrer amb efectes i canons de llum a l'estil Hollywood, una activitat que s'endinsarà al carrer Santa Esperança i el carrer del Rec, entre d'altres.

La plaça de l'Església serà un espai luminescent. Si bé estarà pensat per al públic més jove, estarà obert a tothom. El terra de la plaça estarà il·luminat amb tecnologia led i hi haurà una performance de creació de grafitis durant tota la jornada. També hi haurà un escenari luminescent amb la participació de dj Set, que punxarà música urbana i actual. Un dels espais més petits de l'Open Night serà la plaça de les Olles, on hi haurà instal·lat –de 18 a 00 h– un photocall diferent i divertit: Salting Photocall. Hi haurà un llit elàstic per fer el salt més divertit i immortalitzar-lo en una foto per al record.

A la plaça Perpinyà, també durant tota la jornada, hi haurà un escenari 360 graus amb música en directe i una bola disco gegant que anirà fent voltes i il·luminant tota la plaça. Serà un espai més musical i íntim que la resta, amb una performance disco que hi donarà el toc més festiu i cultural.

Finalment, a la plaça Maluquer i Salvador, també de 18 a 00 h, hi haurà un espai per agafar forces abans de les 22 h. Decorat amb garlandes i dinamitzat pels mateixos personatges animats que a la Carretera, l'espai estarà destinat a la restauració en forma de foodtrucks. Hi haurà cinc estils culinaris diferents, tant per sopar com per fer un mos o per emportar i passejar per la ciutat.

Acció als restaurants

L'Open Night d'aquest divendres compta amb el patrocini d'Automòbils Pruna SA i Pruna Motors. D'altra banda, alguns hotels i restaurants de la ciutat oferiran allotjaments, àpats i preus especials durant aquesta jornada. "Treballem amb l'Open Night des de l'inici; tots formem part d'aquesta moguda i entre tots dibuixem la ciutat", deia el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez, durant la presentació de l'esdeveniment, divendres al bar musical Sans.

I la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, agraïa la suma d'entitats per fer possible aquesta 9a edició de l'Open Night. "Posem en valor aquestes iniciatives i la innovació d'experiències per posicionar el comerç de la ciutat", afirmava, i feia una crida a participar-hi per recuperar l'impuls festiu i comercial de la ciutat. "Veient com han ressorgit les ganes de viure i de sortir al carrer de la ciutadania, segur que la gent ho viurà intensament i que l'Open Night tindrà un impacte real en l'economia de la ciutat".

Edicions locals