Les obres del nou vial d'accés a l'ampliació de l'Hospital començaran aquest juny

L'Ajuntament ha adjudicat els treballs a l'empresa Eurocatalana, després de la renúncia d'Abolafio

Societat

A finals d'aquest mes es preveu que comencin les obres del vial de connexió amb el nou edifici de l'Hopital de Granollers que s'està construint per ampliar la capacitat de l'equipament. Aquesta setmana la junta de govern de l'Ajuntament ha donat llum verda a l'adjudicació del contracte dels treballs a l'empresa Eurocatalana d'Obres i Serveis SL, després de la renúncia fa unes setmanes d'Abolafio –a qui s'havia adjudicat inicialment el contracte al març i ara en concurs de creditors–.

Amb tot, "no ha calgut cap procediment extraordinari perquè hi havia més ofertes" presentades al concurs, ha explicat el regidor d'Obres i Projectes, Albert Camps. Eurocatalana era la tercera empresa en puntuació, després que la primera no justifiqués una rebaixa temerària del cost i que la segona, Abolafio, renunciés a l'encàrrec. Així, Eurocatalana executarà el projecte per un import de 977.523 euros (IVA inclòs), que representa una rebaixa del 0,32% respecte al preu de licitació. "Amb l'augment del cost dels materials, les rebaixes de contractes ara van a la mínima expressió", apunta el regidor.

L'inici de les obres és "imminent" –assegura Camps– i tindran un termini d’execució de quatre mesos.

L'edifici, enllestit a l'agost

La urbanització del nou vial, que forma part del sector urbanístic W, es preveu que estigui enllestida per a la posada en marxa del nou edifici. De fet, la construcció de l'ampliació s'acabarà aquest estiu, però encara faltaran uns mesos per equipar-lo i perquè es pugui posar en funcionament.

Mentrestant, es construirà una nova rotonda a la cruïlla entre els carrers Frances Ribas i Lluís Vives, des d’on naixerà un nou vial en sentit nord que arribarà fins a la zona posterior del nou edifici hospitalari que s’està construint. El nou carrer tindrà dos carrils de circulació amb doble sentit, i voreres a tots dos costats. El vial es dotarà de tots els serveis necessaris per a la urbanització completa de la zona que conforma el sector W de la ciutat, el de la Torre de Pinós, situat per damunt de l’Hospital i fins a les Franqueses. De fet, en una segona fase, el vial s'unirà amb el carrer Manel Cornella i anirà fins a Bellavista.

Edicions locals