Maria Forns renuncia com a regidora de Sal-CUP a les Franqueses

La portaveu del grup municipal assenyala que necessita "afluixar el ritme" i que continuarà treballant en segon terme

Política

La regidora de Sal-CUP, Maria Forns
La regidora de Sal-CUP, Maria Forns

Maria Forns, única regidora de Sal-CUP a les Franqueses, ha presentat la seva renúncia al càrrec. Segons afirma, és una decisió que va prendre ara fa un mes, arran d'una crisi d'ansietat per sobrecàrrega de feina. "No em veig amb cor de continuar exercint el càrrec amb el nivell de compromís i dedicació que m'exigeixo", diu, perquè "és el que mereixen les persones que van confiar en la nostra candidatura a les eleccions municipals de 2019".

Per això ha decidit passar el relleu, tot i que "no em retiro, sinó que continuaré treballant en segon terme", assegura. I afegeix: "Malgrat ser l'única regidora del grup, no he estat ni estic sola en aquesta aventura, sinó que som un equip que treballa conjuntament".
 
Forns té 66 anys i ha estat correctora, assessora lingüística i professora de català a persones adultes. És sòcia del Centre Cultural de Marata, activista contra el Quart Cinturó, integrant del grup promotor de la consulta popular sobre la independència (2009), del nucli fundador de Les Franqueses Imagina (2011), de l'ANC les Franqueses (2012) i de CUP les Franqueses (2016). També ha format part del secretariat nacional de l'ANC.
 
El grup, que va accedir al ple per primer cop fa tres anys, haurà de decidir ara qui substitueix Forns com a regidora a l'Ajuntament. La número 2 de la llista el 2019 va ser Eva Navarrete, presidenta del Centre Cultural de Marata, i el número 3 va ser Jordi Rosàs, d'Unió de Pagesos.

Segona renúncia en 10 dies

Fa poc més d'una setmana, el regidor Àngel Profitós, d'Imagina Esquerra en Comú (IEC), també anunciava el seu relleu per motius de salut. Regidor des de 2011, Profitós va ser el número 3 d'IEC el maig de 2019, en representació d'ERC. En els dos mandats anteriors havia estat cap de llista dels republicans a l'Ajuntament.

Edicions locals