Lliurats els premis Impuls FP als projectes més emprenedors i innovadors

Els instituts Escola Municipal del Treball (EMT), Mollet, Gallecs i Baix Montseny es van endur els premis d'aquesta edició

Societat, Economia

Els guanyadors dels premis d'enguany, a la sala d'actes de l'EMT
Els guanyadors dels premis d'enguany, a la sala d'actes de l'EMT

Els Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental i Maresme van lliurar dijous, a l'Escola Municipal del Treball, els premis Impuls FP, uns guardons que valoren els millors projectes d'FP presentats tant per l'alumnat com pel professorat dels centres educatius d'FP. Els premis es concedeixen en tres categories: projectes emprenedors; projectes innovadors i projectes d'excel·lència professional, aquest últim reservat exclusivament al professorat.

"Uns jurats territorials valoren els projectes presentats al seu territori excepte els corresponents als centres organitzadors dels premis", explicava el director de l'Institut Carles Vallbona i president del jurat institucional dels premis Impuls FP, David Figuereo. "En aquest cas, els treballs del Vallbona i l'EMT han estat valorats per l'Institut Montsià, de Terres de l'Ebre". En el cas del Vallès Oriental i Maresme s'han presentat enguany 23 projectes. Josep Maria Garcia, cap d'estudis d'Empresa de l'EMT, apuntava també que la qualitat dels treballs presentats ha estat "molt bona". "Es valoren aspectes com el pla d'empresa, la innovació, l'emprenedoria i els prototips dissenyats per tirar els projectes endavant". "Esperem poder donar sortida a aquests projectes perquè tinguin sortida al mercat", deia.

Els guanyadors

Així, els projectes guanyadors en la modalitat de projectes emprenedors, van ser el projecte Colors Vius, de l'INS Gallecs de Mollet; el projecte Olor fresc, de l'INS Mollet; i el projecte Aqua Mundae, també de l'INS Mollet –en la categoria de grau superior–. També el projecte Rural FP, de l'EMT; i el projecte BGuide, també de l'EMT –en grau mitjà–.

En la modalitat de projectes innovadors, van guanyar el projecte Biocram, de l'Institut Mollet; el projecte R-POP, de l'EMT; i el projecte Suavitzant JD Solutions, de l'Institut Mollet –en la categoria de greu superior–; el projecte Talk Books, de l'EMT; Adopta un professional, de l'EMT –en grau mitjà–; i el projecte La llum de Sant Jordi, de l'INS Baix Montseny –en la categoria PFI/FPB–.

Finalment, en la modalitat de projectes d'excel·lència docent, els guanyadors van ser el projecte Mòdul Indústria 4.0, de l'EMT –grau superior–; i el projecte Comunitari Resistència Antimicrobiana, de l'INS Baix Montseny –en la categoria PFI/FPB–.

Projectes a punt

El primer premi de projectes innovadors en cicles de grau mitjà va ser per a dos alumnes de 2n de Gestió Administrativa de l'EMT, Zoe Vicente i Ivan Díaz. Es tracta de Talk Books, una eina per millorar la comunicació entre pacients i personal mèdic a les UCI, sobretot per a persones amb discapacitat visual i auditiva. "La idea va sorgir durant la pandèmia, quan molta gent va estar ingressada a les UCI. Vam pensar que en alguns casos podria haver-hi dificultats de comunicació, i vam dissenyar unes targetes en braille i amb pictogrames per salvar aquestes possibles dificultats de comunicació", explicaven els impulsors de la idea.

Júlia Visa i Ivan Soler, alumnes de 1r de Gestió Administrativa de l'EMT, van guanyar el primer premi en projectes emprenedors amb Rural FP. "És una plataforma que uneix els municipis de menys de 5.000 habitants amb joves que estan buscant llocs per fer les pràctiques retribuïdes d'FP dual", explicava Soler. "Vam explicar el nostre projecte als impulsors de Repoblem, i ens agradaria tirar-lo endavant".

Edicions locals