Àngel Profitós, d'IEC, renuncia a l'acta de regidor a les Franqueses

El fins ara portaveu dels republicans al ple, regidor des de 2011, al·lega motius de salut

Política

Àngel Profitós, en la constitució del ple el 2019
Àngel Profitós, en la constitució del ple el 2019

El regidor d'IEC Àngel Profitós va anunciar en el ple de dijous que abandona l'acta de regidor a l'Ajuntament per motius de salut. Actualment, Profitós és regidor a l'oposició per Imagina Esquerra en Comú (IEC), coalició de la qual va ser el número 3 el maig de 2019, en representació d'ERC. En els dos mandats anteriors, Profitós havia estat cap de llista dels republicans a l'Ajuntament.

El seu accés a l'Ajuntament es va produir el febrer de 2011, després de la mort de la fins aleshores portaveu republicana al ple, Maria Teresa Buigues. Durant aquests 12 anys, Profitós ha estat regidor a l'oposició, excepte un breu període, entre juny de 2011 i octubre de 2012, en què va ser regidor d'Hisenda en un govern en coalició amb CiU.

De 60 anys i veí de Corró d'Amunt, Profitós és llicenciat en dret. Actualment està jubilat, i durant molts anys va ser empleat de banca al municipi. "Me'n vaig content i amb la consciència tranquil·la", deia en el ple com a comiat. "He procurat ser coherent en allò que penso i voto, però reconec que aquest últim mandat no ha estat fàcil, tant per l'evolució de la candidatura a nivell local com per l'evolució d'ERC a nivell nacional". 

"Ens trobarem als carrers per acabar plegats allò que vam deixar a mitges l'octubre del 2017", deia. I concloïa: "La meva renúncia permetrà que aquest Ajuntament passi a tenir més regidores que regidors, cosa que no és gaire habitual". I és que la substituta al ple serà la número 4 de la llista d'IEC, Dolors Amaro, portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Multes de les Franqueses (PAM) i coordinadora d'En Comú Podem al municipi.

Edicions locals