La Porxada acull oficis tradicionals que també són propostes de futur

La mostra, amb una desena de professionals, és una de les novetats de l'Ascensió d'enguany

Societat, Economia

La Porxada acull oficis tradicionals que també són propostes de futur
La Porxada acull oficis tradicionals que també són propostes de futur

Una de les novetats de l'Ascensió 2022 és la Mostra d'Oficis que dissabte s'instal·larà a la Porxada i que, d'una banda, connecta la fira amb la tradició i, de l'altra, apropa les propostes firals al centre. A més, la mostra està vinculada als conceptes de reutilització de materials de l'economia circular i enllaça la tradició cap a la transició verda.

Així, la Porxada aixoplugarà el treball de set oficis tradicionals, però, que en la majoria de casos tenen encara molt futur, ja que són treballs actualment molt solicitats en l'àmbit professional i laboral.

La mostra, doncs, inclourà demostracions dels oficis de bufador de vidre –per poder modelar el material–, de talla lítica –que consisteix en el trencament de pedres de sílex per crear útils–, de ninotaire –amb l'ús de cartró pedra per crear figures de gran volum i poc pes com gegants, capgrossos i bestiari–, de cisteller –amb vímet, margalló o altres plantes fibroses–, de picapedrer –per gravar o esculpir–, de forjadors, de llauner –que transforma fines plaques de metall en objectes com regadores o embuts–, de sabater i de ceramista.

A banda de les demostracions, els visitants també podran adquirir alguns dels objectes que elaboren aquests mestres artesans. En aquesta primera edició, l'organització ha limitat la participació d'artesans, que s'ampliarà en possibles futures edicions segons la resposta i les opinions dels visitants. Dissabte, a la Porxada, se'n veurà l'acollida.

Edicions locals