El Jugar x Jugar es trasllada a Roca Umbert i creix en editorials i activitat

La Nau Dents de Serra acollirà unes 70 de taules per al joc lliure i, a l'exterior, jocs gegants i tradicionals

Societat, Economia

El Jugar x Jugar es trasllada a Roca Umbert i creix en editorials i activitat
El Jugar x Jugar es trasllada a Roca Umbert i creix en editorials i activitat

Els amants dels jocs de taula tornen a tenir una cita ineludible per l'Ascensió. Enguany, però, l'espai de la fira Jugar x Jugar es trasllada del Parc Firal a Roca Umbert, amb més editorials de jocs participants i més activitats. La 14a edició, doncs, s'emplaçarà entre divendres i diumenge –de 10 a 21 h– en diversos espais l'antic recinte fabril –la nau Dents de Serra, els exteriors, la sala l'Aplegador de La Troca i la sala d'actes de la Biblioteca–. Així doncs, Jugar x Jugar ocuparà més de 1.000 metres quadrats.

A la nau Dents de Serra hi haurà els estands i una setantena de taules per al joc lliure amb l'objectiu que les persones que visitin la fira puguin gaudir tot jugant i descobrint diversos jocs de taula. A l'exterior de Dents de Serra hi haurà un espai a l'aire lliure per jugar a jocs gegants i tradicionals.

'Aplegador serà l'espai on es concentraran les competicions de diversos jocs (Catan, Magic, Carcasonne, Blood Bowl...) i, per últim, la Biblioteca Roca Umbert serà l'escenari de xerrades diverses i de l'entrega de premis. Entre totes les activitats que es programaran durant els tres dies de fira, hi haurà dos Kahoots populars –per participar-hi només cal un smartphone o una tauleta. El límit és de 100 participants–.

Enguany Jugar x Jugar comptarà amb la participació de 18 expositors: Àtomo Games, Devir Iberia, DMZ Games, Do It Games, Enpeudejoc Edicions, Esplay, Falomir Juegos, GdM Games, Gravita Games, Haba / Old Teddy's Company, Homoludicus Granollers, Looping Games, Lúdilo, RedZen Games, Rocket Lemon Games, SD Games, Tantrix i Zombie Paella. A més, la també tindrà col·laboradors com Xocolates Granollers, que ha creat trofeus en xocolata especialment com a premis dels tornejos que es faran.

També hi col·laboren l'Asociación LUDO, JEA Games, Morente Team, TCG Factory, Escola Pia, CPNL del Vallès Oriental, Servei Local de Català, Grup SET d'Abeam, Carcasonne.cat, Club Ludus Historiae de Montmeló, Club Wizards and Warriors de Canovelles, Laboratori de Jocs, Goliath, Hora Lúdica, Mathom Store i Santa Clara BCS.

Edicions locals