Adif inicia la remodelació de l'estació de tren de Corró d'Avall

Les obres, preèvies a l'esperat desdoblament de la línia R3 al seu pas pel municipi, finalitzaran la tardor de l'any que ve

Societat

Adif inicia la remodelació de l'estació de tren de Corró d'Avall
Adif inicia la remodelació de l'estació de tren de Corró d'Avall

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, inicia aquesta setmana les obres de remodelació de l'estació de l'R3 a Corró d'Avall. Aquesta actuació té una durada prevista d'aproximadament 16 mesos i es realitzaran en dues fases. En la primera, de maig a novembre de 2022, s'ocuparà part de l'aparcament per instal·lar-hi equipament i material d'obres; i en la segona, de novembre de 2022 a setembre de 2023, s'ocuparà el 100% de l'aparcament.

Les obres de remodelació de l'estació –que també es duran a terme a Parets del Vallès, Granollers-Canovelles i la Garriga– formen part dels treballs previs al llargament reivindicat desdoblament de la línia R3 entre Parets i la Garriga.

Ascensors i passos soterrats

A les Franqueses s'ampliaran les andanes fins a 210 metres de llargària i una amplada mínima de 3 metres. Es conservaran els traçats de les vies 1 i 2, renovant-ne les estructures, però s'aixecaran les actuals vies 3 i 4 per deixar espai per al futur desdoblament de la línia. Es faran desaparèixer els actuals passos a nivell entre andanes i es crearà un pas inferior entre andanes amb escales i ascensors. També es tancarà l'accés a l'estació amb la instal·lació de torns que en regularan l'accés. Les actuacions a la zona de vies i andanes també suposaran la desaparició de l'espai d'horts que transcorre paral·lel al carrer Anna Maria Mogas.

Adif construirà un pas soterrat per a vianants i ciclistes que connectarà la carretera de Ribes amb la zona de les antigues casernes militars de Corró d'Avall. Adif deixarà construït el calaix de formigó sota les vies i l'Ajuntament serà l'encarregat de condicionar-lo perquè sigui transitable. Finalment, es remodelarà l'edifici de l’estació, es milloraran els tancaments al voltant de l'estació i es renovaran els sistemes tècnics per garantir la seguretat en la circulació de combois.

Edicions locals