Una consulta popular permetrà triar dissabte entre monarquia o república

A Granollers hi haurà dues meses: una a la Porxada i una altra a la plaça Maluquer i Salvador, de 10 a 15 h

Societat, Política

Paperetes de la votació  I  Foto: ACN
Paperetes de la votació I Foto: ACN

Una consulta popular permetrà triar dissabte entre monarquia o república. Es tracta d'una iniciativa organitzada per la Plataforma Consulta Popular Monarquia o República, i que se celebrarà simultàniament en 700 taules repartides per diversos punts de l'Estat, 150 de les quals a Catalunya.

Segons explicaven els promotors de la consulta a Granollers fa unes setmanes, es tracta d'un espai "unitari, obert i neutre" que s'ha organitzat per consultar la població sobre el model d'estat, entre monarquia o república. Serà un procés popular no institucionalitzat, sense validesa jurídica, però que vol ser una mobilització per aconseguir, més endavant, un referèndum vinculant.

L'organització assegura que la consulta està organitzada per ciutadans lliures, al marge de partits, entitats i de qualsevol color polític. "L'organització no demana el vot per ningú ni per cap opció, la idea és que hi participi el màxim de gent, amb totes les opinions possibles".

Meses de votació

A Granollers hi haurà dues meses de votació. Una serà a la plaça Maluquer i Salvador i l'altra a la plaça de la Porxada, de 10 a 15 h. També hi haurà meses de votació a Canovelles (c. Núria Miralles –c. Indústria, cantonada amb c. Nord–, de 10 a 19 h); l'Ametlla del Vallès (parc dels Voluntaris, de 10 a 15 h); Mollet del Vallès (rambla Nova, de 10 a 15 h); Parets del Vallès (passeig de Ronda, a tocar de la riera, de 10 a 15 h); i Sant Fost de Campsentelles (pl. de la Vila, de 10 a 15 h).

Edicions locals