Més de 500 infants i joves acamparan a Corró d’Amunt el cap de setmana en una trobada d'Escoltes Catalans

L'entorn de Can Puigoriol Xic acollirà uns 400 infants escoltes de 6 a 9 anys, acompanyats de més de 110 caps

Societat

Una imatge de la folletada de 2019  I  Foto: Escoltes Catalans
Una imatge de la folletada de 2019 I Foto: Escoltes Catalans

Aquest cap de setmana, 14 i 15 de maig, 400 infants d’entre 6 i 9 anys (follets) acompanyats de 110 caps (joves educadors i educadores voluntàries) acamparan a Can Puigoriol Xic, a Corró d’Amunt, per celebrar una trobada escolta. L’acampada de follets d’Escoltes Catalans, anomenada Folleteda, se celebra cada tres anys i s’organitza per treballar un aspecte pedagògic concret i fomentar la coneixença entre infants d’agrupaments d’arreu de Catalunya.

La Folletada, com totes les trobades d’Escoltes Catalans, té una finalitat pedagògica. En aquesta ocasió es treballarà la identificació i gestió de les emocions, aspectes clau en el desenvolupament dels infants. Per facilitar aquest treball pedagògic les caps han creat una ambientació al voltant d’un famós circ que, després d’aturar la seva activitat per la pandèmia de la Covid-19, intenta reprendre la seva activitat sense èxit i es veu obligat a tancar. Durant l’últim espectacle de comiat, els follets ajudaran a tot l’equip artístic a trobar una sortida i evitar el tancament definitiu.

Tot i que la Folletada tindrà lloc els propers 14 i 15 de maig, ja fa setmanes que les unitats de follets dels agrupaments s’estan preparant per a la trobada amb dinàmiques prèvies. Pel que fa a les caps, han estat treballant en l’organització i preparatius des de l’inici del curs.

Edicions locals