Una sentència obliga l'Ajuntament de les Franqueses a readjudicar el servei d'enllumenat públic

El tribunal estima un recurs de la UTE formada per SECE i Urbaser, que va qüestionar l'adjudicació del servei el novembre de 2014

Societat

Una sentència obliga l'Ajuntament de les Franqueses a readjudicar el servei d'enllumenat públic
Una sentència obliga l'Ajuntament de les Franqueses a readjudicar el servei d'enllumenat públic

Una sentència del Jutjat contenciós administratiu núm. 16 de Barcelona ha obligat l’Ajuntament de les Franqueses a readjudicar el servei de manteniment d’enllumenat públic després de set anys i només uns mesos abans que finalitzi la concessió actual. Això implica rescindir d’urgència el contracte amb l’empresa que presta el servei actualment, Electricitat Boquet –a qui s’acaba el contracte a final d’any–, i readjudicar-lo a la UTE formada per Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA (SECE) i Urbaser, SA, per a un període de vuit anys i amb els preus de mercat de 2014, segons recull la sentència. D’aquesta manera s’estima un recurs que aquesta UTE va presentar en relació amb l’adjudicació del servei ara fa set anys.

Segons va explicar l’alcalde dijous en un ple extraordinari, la mesa de contractació de l’Ajuntament va adjudicar el servei a Electricitat Boquet el 2014. “En la licitació hi havia un ítem valorable al plec tècnic que no recollia el plec administratiu. Si es tenia en compte aquest punt, guanyava una empresa; si no, guanyava l’altra”. “Vam demanar un informe jurídic a l’Associació Catalana de Municipis per aclarir com havíem de procedir i vam prendre una decisió”, deia l’alcalde. “La UTE va recórrer aquesta decisió, i set anys després la justícia li ha donat la raó”.

Per això ara s’ha rescindit d’urgència el contracte actual i s’ha readjudicat de nou a SECE-Urbaser per un import total aproximat d’1,4 milions d’euros, dels quals 1,2 són per a inversions.

Per a l’alcalde, Francesc Colomé, la readjudicació “dona sortida a una sentència del jutjat, per a mi del tot discutible”. També qüestionava que s’hagués de fer amb preus del 2014, una situació que pot fer que la nova adjudicatària renunciï. De fet, SECE-Urbaser té 10 dies per presentar la documentació requerida; si no ho fa, s’entendrà que ha retirat la seva oferta.

Des de l’oposició, el regidor d’IEC Àngel Profitós lamentava que l’Ajuntament hagués de “resoldre en set dies allò que la justícia ha trigat set anys a resoldre”.

Edicions locals