Arrenca una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de les Franqueses i Ecovidrio, s'ha iniciat al maig i s'allargarà fins al mes de juny

Societat, Economia

Arrenca una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria
Arrenca una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria

L'Ajuntament de les Franqueses, amb la col·laboració d’Ecovidrio, ha posat en marxa una campanya informativa adreçada establiments d'hostaleria i restauració amb l'objectiu de facilitar-los el reciclatge del vidre. Entre els mesos de maig i juny, més de 70 bars, cafeteries i restaurants rebran assessorament d'un equip d'informadors ambientals acreditats sobre la correcta separació de residus. L'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio proporcionarà gratuïtament galledes als establiments que els sol·licitin.

El propòsit de la campanya és donar suport en la correcta gestió dels residus que els establiments d'hostaleria generen en la seva activitat. Generar menys residus i assegurar el seu reciclatge és un factor clau en la lluita contra l'emergència climàtica. Les normatives vigents, tant en l'àmbit autonòmic com municipal, disposen l'obligatorietat de separar en origen els residus. A escala europea, la Unió Europea va marcar pel 2020 la recollida selectiva d'almenys el 50% dels residus, mentre que preveu que sigui un 55% el 2025.

Les dades que es recullin durant la campanya serviran per valorar l'opció d'instal·lar nous contenidors de vidre amb sistema d'elevació en àrees amb gran concentració de bars i restaurants.

Edicions locals