La Fira de Sant Ponç i la Mostra d'Entitats coincidiran aquest cap de setmana

Tant dissabte com diumenge hi haurà una bona mostra d'exhibicions i activitats tradicionals i de cultura popular

Cultura, Societat

Nova edició de la Fira de Sant Ponç, aquest cap de setmana al passeig Primer d'Octubre I Foto: Arxiu
Nova edició de la Fira de Sant Ponç, aquest cap de setmana al passeig Primer d'Octubre I Foto: Arxiu

Com ja és tradició a començaments de maig, les Franqueses viurà aquest cap de setmana una nova edició –la 33a– de la Fira de Sant Ponç, una festa que gira al voltant de les herbes remeieres, de l'elaboració de productes artesans i naturals i dels antics oficis. La fira se celebrarà diumenge al passeig Primer d'Octubre, la plaça de Can Font i voltants, i suposarà una jornada (de 10 a 20 h) plena d'artesania, tradició i cultura popular.

Concretament, hi haurà un mercat de productes artesans, tallers, activitats, treballs manuals, mostres de cultura popular i tradicional i música. També hi haurà demostracions d'oficis: bufadors de vidre, terrissaires, gorres de cop, talla lítica, forjador, apicultor, sastres paperers, cisteller i elaboradors de paper maixé, i espectacles itinerants, com el que oferirà Teatre Nu diumenge de 10 a 14 h pel passeig del Primer d'Octubre.

Els Encendraires hi posaran el so del foc i els petards amb una tronada, i també hi haurà ballades dels gegants de les Franqueses i els Sardanistes Franquesins. A les 13 h, Catfolkin actuarà a la plaça de l'Ajuntament, i a les 17 h hi haurà una trobada de bateries a la plaça de Can Font a càrrec de l'Escola Municipal de Música. A més, la tarda de dissabte hi haurà una trobada de bèsties de foc, que sortiran en cercavila a les 19 h.

La Mostra d'Entitats

Coincidint amb la Fira de Sant Ponç aquest cap de setmana també tindrà lloc una nova edició de la Mostra d'Entitats –la 17a–, amb la participació d'entitats i associacions de les Franqueses. Aquesta mostra es feia fins ara coincidint amb la Fira de Nadal, i enguany s'ha traslladat a la primavera. La 17a edició de la mostra tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament i la plaça Joan Sanpera i Torras, i comptarà amb la participació de més d'una vintena d'associacions culturals i clubs esportius, que ompliran els estands informatius en diferents horaris.

Així, entre altres activitats, dissabte també hi haurà un circuit de ciclisme, a càrrec de la Unió Ciclista Les Franqueses; un partit d'exhibició d'hoquei, amb el Club Hoquei Les Franqueses, i una exhibició de twirling, a càrrec del Club Twirling les Franqueses. I diumenge continuaran les activitats amb una simulació de cotxes de carreres, a càrrec del Centre de Modelisme, una mostra a càrrec del Club d'Escacs del municipi, i la confecció de catifes de flors amb l'Agrupació Santa Eulàlia.

El programa complet d'actes pot consultar-se aquí.

Entitats participants

Entre les entitats que tindran un estand informatiu dissabte hi ha LF Comerç, Club Esportiu Llerona, Club Twirling les Franqueses, Associció Esportiva Ramassà, Centre de Modelisme les Franqueses, Comissió Festa Major de Corró d'Avall, Associació Educativa Espírall, Associació Sociocultural Manà, Associació Cultural Ibne Sinaa, Club Atletisme a 4 el km, Club Hoquei les Franqueses, Club Tennis Els Gorchs, Assemblea Nacional Catalana i Associació Oudiodial per a l'Ajuda Social Mútua.

Diumenge serà el torn de l'Associació Esportiva Ramassà, Centre de Modelisme les Franqueses, Associació Gegants de les Franqueses, Associació Sociocultural Manà, Associació Dyassi Tecito (anem per feina), Club Hoquei les Franqueses, Associació Classic Car les Franqueses, Agrupació Santa Eulàlia, Associació Cultural l'Art del Bonsai, Associació ENEI i Associació Cultural Ibne Sinaa.

 

 

Edicions locals