Contenidors de Llerona, desbordats pel 'turisme d'escombraries'

La posada en marxa del sistema porta a porta a la Garriga ha comportat un augment de les escombraries recollides a les Franqueses

Societat

Contenidors de Llerona, plens pel 'turisme d'escombraries' I Foto: Ajuntament
Contenidors de Llerona, plens pel 'turisme d'escombraries' I Foto: Ajuntament

La Garriga va començar divendres el sistema de recollida de residus porta a porta, una mesura que ha de servir per optimitzar la gestió de les escombraries, incrementar els índexs de reciclatge i reduir el cost del tractament de la brossa i l'ús dels abocadors.

Aquest nou sistema ha suposat l'eliminació dels contenidors tradicionals als carrers, una mesura que alguns veïns han vist amb recel. També arran d'això, alguns veïns de la Garriga han optat per carregar els seus residus al cotxe i portar-los fins als contenidors més propers de Llerona, que els últims dies s'han vist desbordats per aquest turisme d'escombraries.

Dimarts, l'Ajuntament de les Franqueses retirava un abocament incívic al voltant dels contenidors de la zona de Can Baldich a Llerona. El veïnat va detectar l'acumulació d'escombraries durant el cap de setmana i va alertar els serveis municipals.

Reubicació de contenidors

Per mirar de reduir el problema en aquest punt, l'Ajuntament ha eliminat la bateria de contenidors del costat de la carretera N-152 i els ha reubicat en un altre espai de la urbanització, per tal que puguin donar servei als veïns. A més, s'han instal·lat diferents contenidors per garantir el reciclatge.

Edicions locals