El Ministeri de Transports admet que l'estudi ambiental del Quart Cinturó ha perdut validesa

La Campanya Contra el Quart Cinturó celebra 30 anys amb diverses xerrades; les primeres seran aquest dijous (19.30 h) a Marata

Societat

El Ministeri de Transports admet que l'estudi ambiental del Quart Cinturó ha perdut validesa
El Ministeri de Transports admet que l'estudi ambiental del Quart Cinturó ha perdut validesa

El gener de l'any passat, la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) va alertar de la caducitat –per tercera vegada– de l’expedient ambiental que s’havia d’incloure en l’estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó, fet que segons la CCQC invalidava la tramitació de l’estudi informatiu i obligava, en cas de voler tirar el projecte endavant, a "començar tot el procés de zero".

La CCQC va sol·licitar aleshores al Ministeri de Transports que admetés per escrit aquesta caducitat. "Més d'un any després, i fora de termini, hem rebut resposta", explica el portaveu de la CCQC, Toni Altaió. "Hem rebut un ofici en què no s'admet la caducitat, però sí una pèrdua de validesa del document de l'estudi d'impacte ambiental". "En altres paraules ens acaben donant la raó, i els efectes són els mateixos", celebra. "Per tant, si es vol reprendre el projecte, caldrà començar tot el projecte novament de zero", remarca.

Xerrada a Marata

D'altra banda, amb motiu dels 30 anys de la CCQC, aquest dijous té lloc al Centre Cultural de Marata (19.30 h) la xerrada Afectació al territori i la biodiversitat de les grans infraestructures, una breu història de la lluita contra el Quart Cinturó a càrrec de membres de la plataforma. A més, Sandra Saura, professora d'ecologia de la UAB i investigadora del CREAF, farà la ponència Territori, boscos, agricultura i biodiversitat, i l'exdirector general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles, parlarà sobre Territori i infraestructures des del vessant social, mediambiental, agrari i econòmic. La sessió estarà moderada pel periodista Ferran Polo.

Edicions locals