Els partits independentistes insten l'Ajuntament a condemnar el Catalangate

El cas d'espionatge amb el programa Pegasus ha afectat 65 persones, entre les quals el diputat vallesà Josep M. Jové

Política

Els partits independentistes insten l'Ajuntament a condemnar el Catalangate
Els partits independentistes insten l'Ajuntament a condemnar el Catalangate

Els tres partits independentistes amb representació al ple de Granollers –ERC, Junts i GxI-Primàries– han presentat una moció al ple de dimarts en què demanen que l'Ajuntament condemni l'espionatge polític arran del ja anomenat Catalangate que "suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals de la intimitat i el secret de les comunicacions, reconeguts tant en l'àmbit intern com internacional".

Els acords de la moció també incorporen la mostra de suport del consistori a les persones afectades i exigir al govern de l'Estat que investigui "amb la màxima celeritat i transparència, que doni les explicacions necessàries i s'assumeixin les responsabilitats a tots els nivells pertinents davant d'aquesta pràctica il·legal contra la dissidència política".

La publicació de The New Yorker de l'estudi del laboratori canadenc Citizen Lab ha destapat que, com a mínim, 65 polítics i activistes independentistes han patit infeccions amb el programa espia Pegasus, un programari de l'empresa israeliana NSO que només es ven a Estats. "És evident que en aquest cas, l’ús d’aquest programari continua emmarcat en la causa general contra l’independentisme, iniciada el 2017 per contrarestar un moviment pacífic, cívic i democràtic", denuncien els partits independentistes.

Entre les persones que han estat víctimes de l'espionatge hi ha el president de la Generalitat, Pere Aragonès, així com els seus antecessors Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas. També ha afectat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, així com nombrosos diputats independentistes, com el vallesà Josep Maria Jové.

Edicions locals