El Palau d’Esports reuneix el millor patinatge artístic de Catalunya

La pista granollerina acull dissabte i diumenge el Campionat de Catalunya de Grups de Xou amb 51 grups de quatre modalitats

Esports

El Palau d’Esports reuneix el millor patinatge artístic de Catalunya
El Palau d’Esports reuneix el millor patinatge artístic de Catalunya | Foto: Adrià P. Petidier/ FECAPA

L’espectacle del patinatge artístic arriba aquest cap de setmana al Palau d’Esports, que serà l’escenari de la 23a edició del Campionat de Catalunya de Xous, en el que competiran un total de 51 grups de quatre modalitats (23 Grups Petits, 12 Grups Júnior, 9 Quartets Sènior i 7 Grups Grans) entre dissabte dia 2 i diumenge 3 d’abril. 

La jornada de dissabte estarà íntegrament dedicada als Grups Petits. Un total de 23 grups petits participaran en la competició a la recerca d’un títol que la passada temporada es va endur el CP L’Aldea, també campió d’Espanya i d’Europa, per davant del CPA Tona i el CP Matadepera, que després va ser el subcampió del món a Asunción (Paraguai). El Tona, però, arriba en forma a Granollers després de guanyar el recent Campionat Territorial de Barcelona que es va fer a Vic, on va superar clarament al Matadepera.

I diumenge es faran la resta de modalitats. Obriran el foc els Quartets Sènior, amb l’Artístic Skating Cunit, vigent campió de Catalunya, d’Espanya i d’Europa i tercer del món, com a gran favorit. I amb l’AP Lliçà de Vall i el CPA Les Franqueses, recents campió i subcampió de Barcelona, com a principals rivals.

Després vindran els Grups Júnior, modalitat en la que el CPA Olot, que s’acaba de proclamar campió del Territorial de Girona per davant del PA Maçanet, defensarà el títol que va guanyar l’any passat. El CE Malgratenc, campió de Barcelona, i el CP L’Aldea, campió de Tarragona, també estan entre els favorits.

I per últim arribarà el torn dels Grups Grans, modalitat en la que s’espera un nou duel entre el CPA Olot, vigent campió, i el CPA Girona, subcampió. El grup olotí, que la passada temporada es va proclamar campió de totes les competicions en les que va participar i la va coronar amb el títol mundial a Paraguai, va guanyar recentment el Campionat Territorial de Girona a Fontajau just per davant del seu gran rival. Dels altres cinc participants, el PA Masnou i el CPA Tona, campió i subcampió de Barcelona, i el CP Celrà, tercer de Girona, també apunten per lluitar pel podi.

Edicions locals