Més de 500 persones participaran a l'OnCodines Trail, que sortirà dissabte des de Granollers

El repte esportiu i solidari, que preveu 60 km a peu o 80 corrent per 11 municipis diferents, ja ha recaptat fins ara 60.000 euros contra el càncer

Societat, Esports

Més de 500 persones participaran a l'OnCodines Trail, que sortirà dissabte des de Granollers
Més de 500 persones participaran a l'OnCodines Trail, que sortirà dissabte des de Granollers

Granollers serà aquest dissabte el punt de sortida –entre les 7 i les 9 h– de la segona edició de l'OnCodines Trail, el repte esportiu solidari organitzat pel Club Atlètic Sant Feliu, el Centre Excursionista Sant Feliu i l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines. En aquesta edició, la cursa solidària compta amb 86 equips inscrits, 513 participants –dels quals 317 són dones i 196 homes– i 230 voluntaris.

Lluís Vilalta, responsable de l'organització, valora positivament el nombre d'equips inscrits, similar a l'edició anterior, "tot i que l'esclat de la sisena onada de la Covid va afectar el ritme de les inscripcions i va impedir que es poguessin fer presentacions presencials per difondre el repte".

Entre les novetats d'aquesta edició destaquen el canvi de recorregut tant pel que fa a l'opció caminant (de 60 quilòmetres) com per a corredors (de 80 quilòmetres), que travessarà els mateixos 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès que en la primera edició –entre els quals Granollers i les Franqueses–. En lloc de ser un circuit circular, però, sortirà del parc Torres Villà i arribarà a la plaça de Sant Feliu de Codines. Entre els equips participants, 74 han optat per fer el recorregut a peu i 12 corrent.

Els equips estan formats per 6 persones, de les quals sempre n'hi ha d'haver un mínim de tres en marxa, que es poden anar rellevant als punts d'avituallament i canvi. El traçat discorre en bona part per muntanya i pistes forestals, tot i que també passarà per nuclis urbans i indrets emblemàtics, com la Porxada, la riera de Carbonell, Marata, el passeig de la Garriga, el Congost, Puiggraciós, els Cingles de Bertí, el Castell de Montbui o el camí del Foment de Caldes, entre d'altres.

Lluita contra el càncer

L'OnCodines Trail té també un vessant solidari. Fins ara s'han recaptat més de 60.000 euros en donatius, que es destinaran al suport i l'ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la recerca contra el càncer.

Enguany, les entitats beneficiàries seran tres: Oncovallès (75%), amb seu a Granollers i dedicada a acompanyar malalts de càncer i els seus familiars; Barcelona Brain Health Initiative (15%), un projecte de recerca de l'Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la recerca de les malalties del cervell; i la Fundació oncològia infantil Enriqueta Villavecchia (10%), que atén les necessitats d'infants i joves malalts de càncer o d'altres malalties greus i el suport a les seves famílies.

En la primera edició de l'OnCodines Trail van participar-hi 92 equips i es van recaptar 100.000 euros.

Edicions locals