Mor Antonio Novoa, expresident del CBG i un dels fundadors de la lliga ACB

Va dirigir l'època daurada del Club Bàsquet Granollers, des del 1974 al 1990

Esports

Mor Antonio Novoa, expresident del CBG i un dels fundadors de la lliga ACB
Mor Antonio Novoa, expresident del CBG i un dels fundadors de la lliga ACB | ACB

Mor Antonio Novoa, granollerí de 91 anys, segons ha informat en un comunicat la lliga ACB. Va ser president del CB Granollers i va tenir un paper transcendental en el procés de la fundació de la lliga ACB, on es va convertir en el seu primer president des de 1982 fins a 1986. "D'ell destaquen els directius fundadors de l'època, la seva tenacitat i capacitat d'unir veus molt discordants i un paper clau en la fundació de la lliga ACB i la signatura del primer contracte de retransmissió de partits en la Televisió Espanyola", recorda en un comunicat l'associació de clubs.

Novoa va ser president del CB Granollers entre 1974 i 1990, que d'aquesta manera va liderar un dels moments més exitosos de l'entitat amb l'ascens a l'elit del bàsquet estatal en 1977, que va perdurar fins a l'any 1993. Precisament, el club ha iniciat fa pocs dies els actes de celebració per commemorar els 90 anys del club i mitjançant la xarxa social de Twitter ha lamentat la pèrdua del granollerí: "Un dia trist pel bàsquet. Ens toca deixar l'Antoni Novoa, que va ser president del nostre club (1974 a 1990) i un dels fundadors de la lliga ACB, que va presidir. Va fer realitat la construcció del nostre pavelló".

Antonio Martín, president de la lliga ACB, ha explicat que Novoa va ser "un pioner sense el qual seria impossible entendre el nostre esport i la lliga ACB avui dia. Va ser capaç de reunir interessos i traçar les primeres passes de l'associació, que fa pocs dies va complir 40 anys".

Tots els partits de la Liga Endesa de bàsquet del cap de setmana han fet un minut de silenci en memòria del granollerí Antoni Novoa.

Edicions locals