Les germanes Sallent, campiones i companyes

Les santfostenques es van iniciar al CPA Mollet i ara formen part del CPA Les Franqueses

Esports

Les germanes Sallent, campiones i companyes
Les germanes Sallent, campiones i companyes

José Luis Rodríguez Beltrán

La Marta i la Judit Sallent són germanes i companyes del Club Patinatge Artístic Les Franqueses. Marta, de 19 anys, i Judit, de 13 anys, patinen des de ben petites, plegades al CPA Mollet i des de fa tres temporades a l'entitat franquesina. A més, totes dues ja saben què és compartir podi en una mateixa competició, tot i que en diferents categories. A la Copa Amèrica, que va tenir lloc a finals del gener a la ciutat d'Orlando dels Estats units d'Amèrica, Marta va guanyar la plata en la modalitat de lliure absolut; i Judit va penjar-se un or, en solo dance, i un bronze, de lliure, en la categoria cadet. 

"Tot i ser més petita la Judit, sempre puc aprendre d'ella. Som dues persones diferents i afrontem la competició diferent, i sempre veig coses interessants en els seus exercicis", explica Marta, que és la germana gran. "És una de les meves referents, sempre l'he vista fent patinatge", explica Judit. Totes dues valoren positivament el pas per la competició americana després de tornar amb un total de tres medalles i una nova experiència competitiva. 

La família Sallent, establerta a Sant Fost de Campsentelles, va començar al patinatge artístic per la Marta. "En una jornada d'esport al carrer em va agradar el patinatge artístic, i des d'aleshores no he parat. Fa tres anys vam anar a Les franqueses pels seus entrenadors, ha estat un pas important", assenyala Marta, que veu com la seva germana ha seguit les seves passes: "sempre he vist la meva germana fer patinatge, i a mi també m'agrada molt". 

Totes dues han estat medallistes en campionats estatals, catalans i territorials i afronten una nova temporada amb la màxima ambició, tot i que el més rellevant, coincideixen en afirmar "és passar-ho bé fent esport i fer-ho juntes".

Edicions locals