L'AE Ramassà, reconegut per l'equip inclusiu femení

El club franquesí rep el segon premi del Foment dels valors, de la Federació Catalana de Futbol

Esports

L'AE Ramassà, reconegut per l'equip inclusiu femení
L'AE Ramassà, reconegut per l'equip inclusiu femení | FCF

L'AE Ramassà ha estat reconeguda a la cinquena edició dels Premis Solidaris de la Fundació Catalana de Futbol. El club franquesí va rebre dilluns el segon premi del Foment dels valors per l'equip inclusiu femení, que impulsa des de fa prop d'un any.

El projecte té com a objectiu facilitar la integració de noies nouvingudes, en situació de petició d’asil i refugiades, utilitzant la pràctica de l’esport com a eina de transformació social. "Tenim prop d'una trentena de noies i cadascuna amb la seva història particular. El futbol és una excusa per fer altres coses i relacionar-se entre elles" , explica el coordinador de l'AE Ramassà, Jordi Grivé, que es mostra molt content del premi "perquè és un reconeixement a la feina que fem i ens dona visibilitat".

Des de setembre del 2021, la iniciativa va entrar a formar part del projecte Spring de la Fundació Barça, que és finançat per la Unió Europea i que ofereix activitats de futbol inclusiu per a dones i nenes refugiades a Catalunya, Dinamarca, Alemanya i Grècia. "El programa Spring, mitjançant la Fundació Barça, ens facilita moltes coses, com ara tenir una educadora social, el material esportiu o un camp per entrenar", afegeix Grivé, que recorda que la iniciativa va començar amb una desena de noies.

Edicions locals