Imma Ortega, candidata d'ERC a les eleccions municipals de 2023

L'assemblea local dels republicans va apostar també per una llista representativa de tots els pobles de les Franqueses

Política

Imma Ortega, candidata d'ERC a les eleccions municipals de 2023
Imma Ortega, candidata d'ERC a les eleccions municipals de 2023

L’assemblea d’Esquerra Republicana (ERC) de les Franqueses del Vallès ha escollit Imma Ortega i Martí com a candidata a l’Alcaldia de les eleccions municipals del 2023. L’actual regidora per Imagina Esquerra en Comú (IEC), única candidata presentada a la tria, considera que la base electoral republicana permet aspirar als millors resultats el 28 de maig de l’any vinent.

Ortega és arquitecta de professió i el 2019 va ser la número 2, en representació d'ERC, a la coalició d'IEC, i també és consellera d’ERC al Consell Comarcal del Vallès Oriental. En aquest sentit, afirma que  “aquest temps m’ha servit per acumular experiència a l’Ajuntament i al Consell, col·laborant estretament amb la resta de companys de la coalició d’IEC”.

La candidata d'ERC explica que s'ha marcat com a objectiu "fer créixer la secció local amb més militants i amics, amb gent afí al projecte republicà, per poder així conformar una candidatura representativa d’un municipi de 20.000 habitants amb cinc pobles com és les Franqueses”. Ortega recorda que a les darreres eleccions estatals hi va haver més de 2.500 veïns i veïnes de les Franqueses que van fer confiança a ERC, per la qual cosa creu que pot guanyar les eleccions. "Ara hem d’aproximar-nos a la gent i convèncer la ciutadania que el projecte que tenim per a les Franqueses és el millor per al poble. Aquesta serà la nostra tasca principal fins a les eleccions", diu.

Imma Ortega considera que l'actual mandat ha estat marcat per la inestabilitat de l'equip de govern, que "demostra a cada ple la incapacitat d'afrontar els reptes actuals i futurs que tenim al municipi, amb polítiques basades en el creixement a qualsevol preu, insensibles amb el canvi climàtic i la defensa del territori franquesí". És per això que ERC es presenta com "una alternativa il·lusionant i republicana".

Edicions locals