'El triomf a Bescanó serà un punt d'inflexió per a la salvació'

El tècnic Juanma Fernández s'estrena amb una victòria que trenca una ratxa de quatre derrotes

Esports

'El triomf a Bescanó serà un punt d'inflexió per a la salvació'
'El triomf a Bescanó serà un punt d'inflexió per a la salvació' | CF Les Franqueses

José Luis Rodríguez Beltrán

Juanma Fernández, de 39 anys, està decidit a aconseguir la permanència del CF Les Franqueses a la Primera Catalana. Després d'uns entrenaments sota la seva batuta la setmana passada, l'equip franquesí va sumar el cap de setmana un triomf de mèrit al camp del Bescanó, aspirant a l'ascens. Les Franqueses es va imposar per 2 a 3 i trencava així una dinàmica de quatre derrotes seguides.

"Vam fer bona la dita de nou entrenador i victòria assegurada", se sent satisfet Fernández pel debut, que agraeix la bona rebuda i la implicació de la plantilla: "vam fer uns canvis tàctics de pressió a camp contrari, tenir més personalitat i intentar ser protagonistes als partits". Això sí, el triomf franquesí va arribar al temps afegit, mitjançant la diana de Maude Balde, que posava el 2 a 3 definitiu després d'encaixar l'empat pocs minuts abans. "Volem ser protagonistes i per aconseguir-ho hem de fer una pressió en camp contrari", diu Fernández.

El nou entrenador té un bagatge d'unes temporades a la banqueta en equips de la Segona Catalana, però com a jugador va ser professional. En edat de formació va ser-hi al Barça de Víctor Valdés o Fernando Navarro, i en edat absoluta, va jugar en diferents equips de la Segona Divisió B espanyola, entre aquests, el Premià, el Ciutat de Múrcia o el Cacereño. També va militar a l'Almeria B, on va jugar amb el primer equip, de la Segona Divisió, i durant dues temporades va anar a la lliga de l'Uruguai, i va jugar a la Primera i la Segona Divisió. "La meva trajectòria professional m'ajuda a afrontar amb tranquil·litat qualsevol situació. He viscut moltes tessitures per pujar i no baixar", explica el tècnic, que confia en la permanència: "el triomf a Bescanó ha de ser un punt d'inflexió i ajudarà a l'equip a tenir més confiança i agafar aire fresc".

Les Franqueses segueix a la corda fluixa, a l'antepenúltim lloc, i té a quatre punts de distància el quart classificat, el Palamós. Dissabte, rebrà un rival directe per la salvació, la Llagostera B, que és penúltim i encadena tres empats. "És vital guanyar perquè suposa fer-ho contra un rival directe, nosaltres sumarem i ells no", assenyala el tècnic, que confia encadenar un segon triomf.

Edicions locals