La kenyana Purity Jemutai trenca el rècord femení de La Mitja

L'atleta aconsegueix guanyar la cursa amb 1 hora, 7 minuts i 16 segons, que rebaixa en més de tres minuts el registre del 2006 de Gete Wami

Esports

La kenyana Purity Jemutai trenca el rècord femení de La Mitja
La kenyana Purity Jemutai trenca el rècord femení de La Mitja

José Luis Rodríguez Beltrán

La kenyana Purity Jemutai ha aconseguit el nou rècord femení de La Mitja Granollers - Les Franqueses - La Garriga amb un temps d'1 hora, 7 minuts i 16 segons. L'atleta ha superat el rècord de la prova vallesana, que el mantenia la kenyana Gete Wami des del 2006, quan va fer un registre d'1 hora, 10 minuts i 24 segons. En nois, el campió de la 36 edició ha estat el kenyà Mike Boit, amb 1 hora i 40 segons, que és el quart millor temps masculí de la cursa vallesana. 

Jemutai no era de les atletes favorites per la victòria, tot i que s'assenyalava com una de les més ràpides. L'africana ha anat en solitari des dels primers compassos de la cursa i ha anat marcant un ritme de rècord des del pas del km 5, amb 15 minuts i 41 segons. L'arribada a la Garriga s'ha saldat amb un temps esperançador amb 32 minuts i 32 segons, que de baixada ha complert amb els pronòstics fins a travessar la meta per establir el nou millor registre femení de La mitja. De fet, no ha estat l'única que l'ha superat perquè la segona classificada, l'etíop Ethlemahu Sintayehu, també ha superat Gete Wami, amb un temps d'1 hora. 9 minuts i 35 segons. El podi s'ha completat amb l'anglesa Naomi Mitchell (1h13''10'). 

En nois, el kenyà Mike Boit s'ha imposat, però no s'ha enfilat cap a la victòria fins a arribar a l'equador de la prova. Fins aleshores, el kenyà Kiprono Sitonik, que feia de llebre, era qui marcava el ritme. De fet, ha estat un martell als primers quilòmetres i tan sols Boit i l'etíop Antenayeh Dagnachew l'han pogut seguir. Aixó sí, a partir del km 5, s'ha creat la parella kenyana entre Sitonik i Boit, que en la tornada de la cursa, quan es comença a baixar a la Garriga, Boit ha decidit tirar sol amb un canvi de ritme. Això li ha permès guanyar la prova i fer el quart millor registre masculí, tot i que no ha pogut baixar de l'anhelada hora, amb 1 hora i 40 segons. El podi masculí s'ha completat amb dos atletes etíops, amb Antenayeh Dagnachew (1h1') i Debelu Ede (1h3'51''). 

Prop de 800 voluntaris han fet possible aquesta 36a edició de La Mitja Marató que enguany recuperava el seu circuit tradicional després d'un any. En aquesta nova edició, s'han inscrit prop de 4.000 atletes. 

Edicions locals