Torna el 'Comença a fer la Mitja' per córrer amb garanties

A l'edició del 2021 es van anul·lar els programes de preparació de la cursa per la Covid

Esports

El grup de l'Ametlla fa més de sis anys que es prepara per disputar la Mitja
El grup de l'Ametlla fa més de sis anys que es prepara per disputar la Mitja

El 2021 no va impedir celebrar La Mitja en una edició limitada per la Covid-19, però els programes Comença a fer la Mitja no es van poder celebrar per la situació pandèmica. Era el primer any que no s'hi podia celebrar un programa molt arrelat al territori, que al llarg dels anys ha ajudat a milers de corredors a completar els 21 km de la prova o, fins i tot, fer les curses curtes de 10 i 5 km.

Fa 16 anys el programa es va iniciar a Granollers, però al llarg dels anys s'ha anat ampliant a altres poblacions de la comarca. En aquesta edició, hi ha grups d'entrenaments vinculats amb la Mitja a Granollers, Cardedeu, la Garriga, l'Ametlla del Vallès i Vallromanes, que aquest últim s'estrena per primer cop. "Fa tres anys que el grup d'entrenaments funciona a Vallromanes, però aquest és el primer any que estem vinculats amb el programa Comença a fer la Mitja". "Sincerament, estem contents de participar-hi i tenim atletes de municipis propers, com ara Vilanova del Vallès, Montornès i la Llagosta", explica el seu entrenador, Toni Flores, que admet que enguany són prop d'una seixantena d'inscrits.

Un altre grup que acostumava a presentar un gran grup de corredors és el Club Triactiva, de l'Ametlla, que presideix Sandra Jones. A diferència d'altres anys, l'entrenadora afirma que s'ha notat la incidència de la Covid en el nombre d'inscrits. "Cada any hem presentat prop d'una quarantena de persones, però en aquesta ocasió arribarem a la quinzena. El coronavirus fa que no es pugui planificar gaire, anem fent i tot es decideix a última hora", diu Jones.

200 inscrits a Granollers

El programa Comença a fer la Mitja s'inicia normalment a l'octubre i suma quatre mesos de preparació per als 21 km. Enguany, el grup d'entrenament més
nombrós ha tornat a ser del de Granollers, amb prop de 200 inscrits, que gestiona l'Ajuntament i el Club Atletisme L'Aire.

Toni Flores: "La gent del Vallès Oriental se la sent seva"

Toni Flores, de les Franqueses i de 50 anys, ha crescut amb La Mitja. Des de fa 36 anys, la cursa popular és un esdeveniment que mai no s'ha volgut perdre com a atleta i, posteriorment, com a entrenador. "És una cursa referent al Vallès Oriental, que t'atreia tota la setmana. Des de l'acte de presentació fins a la cursa, perquè és molt més que córrer", explica Flores. Actualment, l'entrenador dirigeix un total de 92 atletes i una gran quantitat d'aquests faran la Mitja. "Potser les curses de Barcelona han pogut eclipsar la prova vallesana els darrers anys, però la gent de la comarca se la sent seva", assenyala.

Iván Noblejas: "És una cursa rural, verda i molt divertida"

Iván Noblejas, establert a Canovelles des de fa 4 anys, però natural de Langreo (Astúries) i de 45 anys, coneixia la Mitja pels reportatges de televisió i els articles en diaris i revistes. "La cursa és considerada entre les millors mitges estatals i un cop que la trepitges pots donar fe que és així", diu l'entrenador, que dirigeix una vuitantena d'atletes. "És una cursa lluny de la ciutat, és rural i molt verda", assenyala Noblejas, que admet la seva dificultat: "la pujada fins a la Garriga és complexa i això fa que sigui molt tècnica. És molt divertida".

Edicions locals