Músics, dj i percussionistes impulsen els corredors de la Mitja

Els corredors reben els ànims i el ritme d'una vintena de grups, entitats i particulars al llarg de tot el recorregut

Esports

Mediterrània Band és una de les incorporacions amb més ritme, provinent de la Garriga
Mediterrània Band és una de les incorporacions amb més ritme, provinent de la Garriga

Els punts d'animació durant el recorregut de la Mitja han anat prenent entitat els darrers anys. Molts partien d'espontanis que volien que els atletes populars sentissin el caliu dels espectadors i, de mica en mica, s'han anat organitzant i coordinant, els darrers anys de la mà de Lluís Baella. Ja l'any passat se sumaven nous punts, gairebé un per quilòmetre, però enguany s'ha batut un nou rècord, amb una vintena d'entitats, grups i particulars que hi participen en 24 punts al llarg de tot el recorregut de la cursa de 21 quilòmetres.

Molts repeteixen

A la sortida –a partir de les 8.30 h– es podrà escoltar la proposta del dj Alex Llago, que l'any passat va participar per primera vegada en la iniciativa. L'animació continuarà a la rotonda de Can Mònic amb l'speaker Alex Parreño. Amics de la Unió tornarà a participar-hi amb una actuació a la plaça Jacint Verdaguer, i davant del restaurant La Cabaña hi haurà l'Aquelarre del Fènix, de 10.45 a 12.30 h. A l'últim semàfor del carrer Girona, abans de can Mònic, l'AV del carrer Girona Nord durà la veu cantant. I com ja és tradició, la colla dels Blaus serà davant del Museu de Granollers a partir de les 11 h.

Pel que fa a dj també hi tornaran Carles Cànovas (al polígon de Can Terrés de la Garriga) i Jacint Carol, a la rotonda del Tamayo. Altres clàssics són els alumnes de so de Dimas entre la rotonda de Llerona i el túnel dels Gorcs i al polígon Can Terrés; l'animació de Blaus davant del Museu de Granollers; els Engrallats de Xics a mig camí a la carretera de la Garriga; la Gralla de Foc al teatre Patronat de la Garriga; les batucades de Pronto pra Atacar al túnel dels Gorcs; Tutubatum a la rotonda de Molí de Can Terrés; Els Til·la davant l'institut El Til·ler; l'Escola de Música de les Franqueses a la plaça de l'Escorxador; L'Aula a Francesc Macià; i enguany l'Escola Pia a la plaça de la Corona.

S'estrenaran també el grup semiprofessional de la Garriga de rumba i mestissatge Mediterrània Band, a la plaça de Can Dachs, i els Diables de les Franqueses –els Encendraires–. Hi repetirà també la colla de Diables de Canovelles, mentre que els granollerins seran baixa arran de diverses persones que s'han hagut de confinar per positius de Covid la darrera setmana.

Animació amb esquelles

Una de les novetats de l'edició d'enguany és també una de les animacions més originals, si més no a la plana vallesana. A la rotonda d'entrada a les Franqueses i al carrer Josep Torras i Bages hi haurà dos grups que faran sonar esquelles, tal com és tradició en curses d'esquí i curses de muntanya d'Àustria i Suïssa, per exemple –a l'Ironman de Zuric és habitual veure espectadors fent sonar les típiques esquelles de les vaques–. D'uns anys ençà també es fa en curses de l'Estat, com la de Benasc. De fet, les darreres dècades les esquelles i esquellots s'han tornat elements icònics de les curses d'esquí arreu del món. Ara potser també ho acabaran sent de la Mitja.

Edicions locals