El Club Triatló proporciona 23 llebres per marcar el ritme

El corredor popular trobarà guies des d'una hora i 20 minuts fins a les 2 hores

Esports

Els corredors que el 2020 van fer de guies dels participants I Foto: CTG
Els corredors que el 2020 van fer de guies dels participants I Foto: CTG

A banda dels corredors d'elit, els populars també tenen els seus objectius particulars a La Mitja. Gaudir corrents, no vol dir automàticament que només sigui possible en la victòria. Complir una meta amb un temps concret, pot ser una exigència vital per a molts inscrits a la cursa vallesana. Per aquest motiu, des de fa més d'una dècada, l'AE La Mitja va trobar solució amb el Club Triatló Granollers, que s'encarrega de la tasca de proporcionar les llebres a la cursa popular. 

Per a l'edició del 2022, el CTG compta amb 23 corredors que faran de llebre, des de l'1 i 30 minuts fins a les 2 hores, és a dir, que cada cinc minuts hi haurà una llebre ben visibilitzada amb el temps que preveu completar en els 21 km de La Mitja. "Les llebres que més persones arrossega són les d'1 hora i 30 minuts i les d'1 hora i 45 minuts.

Les d'1 hora i 30 minuts atrau els corredors que es preparen per a una marató i volen baixar de les 3 hores; i les d'1 hora i 45 minuts, és una marca volguda per superar entre els populars", explica el coordinador de les llebres i membre del CTG, Marc Rius, que enguany no farà la cursa, però que s'encarrega de trobar les persones ideals per a fer de llebre. "És important que la llebre tingui un temps en mitja marató que sigui inferior en uns deu minuts al que proposarà fer. Això és clau perquè pugui interactuar amb els corredors i, sobretot, animar", assenyala Rius. 

Una de les llebres que més anys suma en l'última dècada és Rafa Pérez, de 46 anys i de Calella. És membre de Corredors.cat i del Ríos Running i ja suma quatre edicions fent de guia dels atletes. En aquesta edició tindrà la tasca de marcar el ritme per superar La Mitja en 1 hora i 30 minuts. "S'ha de regular bé la pujada i tranquil·litzar als participants en la pujada fins a la Garriga, perquè després recuperem temps en la baixada, tot i que té uns quants tobogans, de baixada amb pujada. Sempre intento que els corredors arribin a les Franqueses sencers, per gaudir els últims tres quilòmetres, que són brutals i tothom ha de gaudir bé", indica Pérez.

Edicions locals