Granollers pren nota de Sevilla i la llebre de l'elit anirà d'incògnit

Un atleta marcarà el pas dels 21 km entre els millors corredors

Esports

Kimaru, amb el dorsal 672, feia de llebre a la Mitja Marató de Sevilla I Foto: Juan José Úbeda / EDP Media Sevilla
Kimaru, amb el dorsal 672, feia de llebre a la Mitja Marató de Sevilla I Foto: Juan José Úbeda / EDP Media Sevilla

La Mitja acostuma a fer els deures i no deixa res a la improvisació. Enguany, també ha fet feina a l'hora de buscar la millor llebre entre els atletes de l'elit. El cap de setmana passat es va donar la circumstància que a la mitja marató de Sevilla va guanyar precisament el corredor que feia de llebre. Tothom sabia qui era la llebre contractada, el kenyà Sebastian Kimaru, que no només va guanyar els 21 km de la capital andalusa, també va fer el rècord de la prova amb un temps estratosfèric de 59 minuts i 2 segons. A més, va travessar la meta sevillana amb un marge de més d'un minut amb el segon classificat, el també kenyà David Ngure. Una sorpresa majúscula.

Kimaru és un jornaler de les mitges maratons que s'ofereix per fer de guia a les curses populars entre els atletes d'elit. A Sevilla havia de complir un dia més
en la seva oficina particular de 21 km i tenia contractat un sou per fer de llebre fins al quilòmetre 15.

La situació va ser surrealista quan a l'equador de la cursa liderava en solitari la prova amb 15 segons de marge respecte al grup capdavanter. Aleshores va decidir tirar en solitari i guanyar la cursa. "Tant de bo ens passés el mateix", se sincera Toni Cornellas, president de La Mitja, mentre riu per la situació sevillana. Perquè això no passi, l'organització "no vol donar el nom de la llebre de l'elit, ni als corredors ni als mànagers dels atletes", adverteix Cornellas.

El responsable granollerí assegura que "si els corredors saben qui és la llebre, poden pensar que no cal esforçar-se tant. En definitiva, els corredors que venen tenen un guany fix de sortida, però en funció de la seva marca i el lloc tenen una prima. Canvia molt ser el primer classificat o el tercer. Llavors si no saben qui és la llebre, creiem que serà millor per a tots".

Edicions locals