Una Mitja empetitida, però amb l'esperit prepandèmic

La 36a edició recupera la data i el circuit habituals, tot i que ha hagut de limitar la participació a 4.000 corredors

Esports

La Mitja recupera el recorregut pels nuclis urbans de Granollers, les Franqueses i la Garriga, modificat l'any passat per la Covid I Foto: Arxiu / Toni Torrillas
La Mitja recupera el recorregut pels nuclis urbans de Granollers, les Franqueses i la Garriga, modificat l'any passat per la Covid I Foto: Arxiu / Toni Torrillas

"El 2022 serà l'any de l'absentisme", augura el president de l'Associació Esportiva La Mitja, Toni Cornellas. I és que per moltes ganes de recuperar l'esdeveniment esportiu i el conjunt d'activitats que l'envolten tal com era abans de la pandèmia, aquesta encara condiciona –i molt– la 36a edició de la prova, que se celebrarà diumenge.

Per començar, l'encomanadissa variant òmicron fa pensar que al voltant del 20% dels inscrits no es presentaran a la cita del 6 de febrer. De fet, i a tall d'exemple, dels 6.200 inscrits a la Cursa dels Nassos de Barcelona, al desembre, finalment només uns 4.700 van acudir a la cursa.

Amb tot, l'organització de La Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga ha volgut recuperar al màxim l'esperit de la trobada esportiva, tot recuperant la data habitual del primer cap de setmana de febrer –l'any passat els 21 quilòmetres es van córrer a l'estiu, al juny– i el circuit habitual que travessa els nuclis urbans dels tres municipis i fan que la cita vallesana tingui un caliu especial –amb la ciutadania abocada a animar els corredors i una vintena de punts d'animació al llarg de tot el recorregut–.

Això sí, la prudència ha fet reduir la xifra màxima d'inscripcions –que en un inici es preveia de 6.000– a 4.000, un miler més que l'any passat, però encara molt lluny dels rècords d'anys anteriors, en què es duplicava aquest nombre de corredors. A més, ha calgut reduir alguns serveis, com els de massatges, ludoteca i vestidors, que es feien en espais tancats del Palau d'Esports –que només mantindrà a la pista annexa el guarda-roba–.

A més, l'AE La Mitja ha hagut de renunciar a la celebració de l'Open i la Mini, "dues activitats que podrien provocar grans aglomeracions entre diferents grups de risc, com ara els infants i la gent gran". De fet, també es va decidir anul·lar la festa de la Mitja a la Garriga i el concert de les escoles de música. La intenció, però, és que tant el recital com la Mini es puguin programar en altres dates.

Pel que fa a la influència de la pandèmia al desenvolupament de la Mitja, també es farà palesa diumenge a la sortida de la cursa –que torna a l'avinguda Sant Esteve–, amb l'obligatorietat d'esperar el tret d'inici amb la mascareta posada i sortides esglaonades, primer de la Cursa dels 10 km i el Quart, a les 9.30 h.

Els atletes d'elit de la mitja marató sortiran a les 10.30 h i en intervals de cada 2 i 3 minuts cada nou calaix, fins a completar 7 sortides, la darrera –per atletes que destinen més de 2 hores a completar una mitja–, a les 10.46 h.

Així, la Mitja arriba a la 35a edició un pèl empetitida per la situació epidemiològica, però amb moltes ganes de recuperar l'esperit prepandèmic d'una cursa que implica centenars de voluntaris i que s'ha convertit any rere any en un esdeveniment social, solidari, educatiu i cultural, més enllà del pur vessant esportiu.

Es presenta La Mitja a la seu de KH-7

La 36a edició de La Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga va celebrar dilluns un acte petit per presentar la cursa de diumenge. L'acte va tenir lloc a la seu del principal patrocinador de la prova, a la seu de l'empresa de KH-7 a Canovelles.  Durant la presentació, els alcaldes de les tres localitats per on passa el circuit i el de Canovelles van agrair l'esforç i constància de l'organització de l'AE La Mitja, amb Toni Cornellas al capdavant. També hi havia Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme i granollerí vinculat amb l'organització de La Mitja.  

Edicions locals