Creixen un 6% els tràmits de la Cambra del Vallès Oriental en comerç exterior

La delegació del Vallès Oriental va tramitar l'any passat 6.961 sol·licituds d'empreses vallesanes i 529 certificats digitals

Economia

El comerç exterior de les empreses vallesanes supera el del 2019
El comerç exterior de les empreses vallesanes supera el del 2019

La Cambra del Vallès Oriental va gestionar, durant el 2021, un 6% més de tràmits de comerç exterior que l'any anterior. Concretament, l'any passat va tramitar 6.961 sol·licituds per facilitar l'exportació de productes d'empreses del territori, fet que demostra "l'increment del dinamisme empresarial a la comarca". De fet, apunten des de la Cambra, "aquestes dades demostren que les empreses tenen la voluntat de créixer més enllà del mercat nacional".

Segons dades de la mateixa entitat, entre gener i novembre del 2021 Catalunya va exportar a l'estranger un 7,9% més que el mateix període del 2019, en total 73.844 milions d'euros. Aquest comportament positiu es deu, en gran part, "al dinamisme de l'alimentació i els productes químics i a la millora de la competitivitat del teixit productiu català".

El tràmit més sol·licitat en matèria exportadora per les empreses vallesanes va ser el certificat d'origen, amb més de 5.100 gestions. Aquest document permet a les empreses certificar el país d'origen de la mercaderia que destinen a l'exportació i complir així amb els requisits duaners, consulars o de crèdits documentaris.

També es van tramitar 1.636 legalitzacions de documents de comercials, una documentació que facilita l'entrada dels productes al país de destinació, i 61 certificats de lliure venda, que acredita que els productes són de lliure de venda al mercat estatal i compleixen les disposicions vigents. Finalment, els quaderns ATA i les legalitzacions consulars van sumar 124 sol·licituds.

D'altra banda, l'auge de la digitalització i la proliferació de l'activitat telemàtica han fet que l'interès pels certificats digitals també hagi augmentat. En concret, la Cambra del Vallès Oriental va expedir 529 certificats digitals per facilitar a les empreses la realització de tràmits en línia amb les administracions públiques i amb tercers, i guanyar així en eficiència i seguretat tot evitant desplaçaments.

Edicions locals