El pintor granollerí Jordi Díaz Alamà baixa a l’Infern de Dant

L'artista inaugurarà al març una exposició a Barcelona, sobre l'obra del poeta italià

Cultura

L'artista granollerí pintant una de les peces de l'exposició al seu estudi
L'artista granollerí pintant una de les peces de l'exposició al seu estudi | MEAM

Aquests dies el pintor hiperrealista Jordi Díaz Alamà està immers en la preparació de la seva nova exposició al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona (MEAM), que s'inaugurarà el 31 de març.

La mostra, titulada Si volse a Retro, s'emmarca en la celebració del setè centenari de la mort del poeta italià Dant Alighieri i ret un homenatge personal a la seva obra més cèlebre, la Divina Comèdia, punt culminant de la literatura europea i base de l'italià escrit modern.

Alamà prolonga d'aquesta manera una inesgotable tradició d'artistes d'altres disciplines que s'han sentit inspirats per aquest extens poema medieval i, en especial, pels passatges que transcorren a l'infern.

Les característiques peces de gran format del pintor granollerí, de tècnica mixta sobre tela, recreen els personatges i les escenes amb major càrrega dramàtica, "allunyant-se de la interpretació convencional de la història i d'una il·lustració purament narrativa per submergir l'espectador en la representació plàstica d'estats psicològics i paisatges de desolació". A través de representacions que recorden la figuració clàssica de les seves primeres obres, combinades amb pinzellades expressionistes, recursos experimentals i fragments d'abstracció, Alamà mostra un enfocament nou per il·lustrar un impactant món apocalíptic en el qual no és difícil endevinar relacions amb el nostre present.

La proposta s'enriquirà a través d'un diàleg creatiu amb les peces de l'escultor polonès Grzegorz Gwiazda. L'exposició es podrà visitar fins al 26 de juny.

Edicions locals