L'escriptor i periodista musical Jordi Sierra i Fabra protagonitza un col·loqui del programa Agevo

“Llegir em va salvar la vida; escriure li va donar sentit”, ha declarat l'autor

Cultura, Societat

Jordi Sierra i Fabra és un dels autors més prolífics i versàtils de la literatura en català i castellà
Jordi Sierra i Fabra és un dels autors més prolífics i versàtils de la literatura en català i castellà

Jordi Sierra i Fabra va començar a escriure a 8 anys i als 12 ja havia decidit que la seva vocació era la de novel·lista, després de completar un primer manuscrit, de 500 pàgines. Tanmateix, la descoberta del rock va capgirar momentàniament els seus plans.

Durant una colla d’anys va ser un dels periodistes musicals més influents del país, com a fundador del conegut programa de ràdio El Gran Musical, a la Cadena Ser, o com a director de les publicacions especialitzades Disco Express i Popular 1, També va llençar la revista Super Pop i com a historiador va signar més d’una cinquantena de biografies d’artistes i grups de pop i rock.

Quan va abandonar aquest món, va bolcar-se en la narrativa, tocant tots els gèneres i també fent incursions en el camp poètic i del guió cinematogràfic.

A la dècada dels 80 va irrompre amb força en el món de la narrativa infantil i juvenil, tant en català com en castellà, fins al punt que avui passa per ser segurament l’autor més prolífic -i multipremiat- del país, amb més de 400 títols traduïts a 25 idiomes. Molts d’aquests figuren als programes escolars a Catalunya, l’estat espanyol i Amèrica Llatina.

Avui dia dirigeix la fundació que duu el seu nom i el Taller de Letras, a Medellín (Colòmbia), per ajudar a joves escriptors a l'inici de la seva carrera literària, a més a més de fomentar el plaer per la lectura.

Dos trets principals característics defineixen la trajectòria vital i professional de Jordi Sierra i Fabra: viatger incansable i treballador impenitent sense descans. Totes aquestes experiències acumulades en 74 anys de vida conformaran el nucli del col·loqui que dimarts protagonitzarà al Museu (18.30 h), en el marc de les sessions de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran del Vallès Oriental (AGEVO).

 

Edicions locals