Es liciten els treballs d'ampliació del cementiri de Corró d'Avall

En una primera fase es construiran 284 nínxols nous, 40 columbaris i 4 nínxols per a fossa comuna

Societat

Es liciten els treballs d'ampliació del cementiri de Corró d'Avall
Es liciten els treballs d'ampliació del cementiri de Corró d'Avall

L'Ajuntament de les Franqueses ha licitat, per 408.126 euros (IVA inclòs), el contracte d'obres per ampliar el cementiri de Corró d'Avall, que incorporarà la parcel·la annexa que actualment s'utilitza com a aparcament. L'ampliació tindrà un total de 1.114 metres quadrats i s'hi preveu la construcció, en dues fases, de 540 nínxols, 80 columbaris i 4 nínxols per a fossa comuna, que sumats als nínxols i columbaris lliures faran un total de 627 nínxols disponibles i 98 columbaris.

La primera fase de l'ampliació, la que ara es licita, abastarà una superfície de 671 metres quadrats. S'hi construiran 284 nínxols, 40 columbaris i 4 nínxols per a fossa comuna. Aquesta ampliació tindrà un accés independent des de l'exterior i estarà connectada per l'interior amb el cementiri existent. A més, comptarà amb un espai dedicat a la mort gestacional i neonatal, un espai de memòria, record i homenatge dels nadons que han mort al ventre de les seves mares o poc després de néixer, que fins ara no existia al municipi.

Els blocs de nínxols i els columbaris es construiran amb un sistema industrialitzat de peces de formigó armat de fàcil execució. Els nínxols es conformaran a partir de mòduls en forma d'U tapats amb lloses prefabricades de formigó amb una alçada de 4 nínxols. Les dimensions mínimes internes seran de 0,90 metres d'ample, 0,75 metres d'alçada i 2,60 metres de fondària.

El cementiri estarà pavimentat combinant peces de formigó i paviment de formigó continu, i a les zones centrals dels passadissos hi haurà parterres enjardinats amb arbres de port petit.

Nínxols per un any i mig

Actualment, a les Franqueses hi ha 1.694 nínxols, 40 columbaris i 4 panteons, dels quals l'Ajuntament gestiona i manté tots els columbaris i panteons, així com 1.470 nínxols –la resta, 224, depenen de la parròquia de Llerona–. Segons les dades de l'Ajuntament, actualment hi ha una vuitantena de nínxols i una vintena de columbaris buits. A més, cada any moren a les Franqueses una mitjana de 119 persones.

Edicions locals