El Palau d'Esports reobre com a punt de vacunació massiva

Salut i l'Ajuntament garanteixen que al mateix temps es pugui mantenir l'agenda esportiva de l'equipament

Societat

Una dona rep la dosi de reforç aquest dilluns al Palau d'Esports I Foto: Jordi Pujolar / ACN
Una dona rep la dosi de reforç aquest dilluns al Palau d'Esports I Foto: Jordi Pujolar / ACN

El Palau d'Esports de Granollers ha reobert aquest dilluns com a punt de vacunació massiva de referència a la regió sanitària metropolitana nord, després que estigués actiu entre l'1 de juny i el 2 de novembre de l'any passat. El Departament de Salut ha instal·lat una dotzena d'espais per a l'administració de vacunes en un dels vestíbuls de l'equipament, des d'on preveu posar cada dia al voltant de 4.000 vacunes.

La coordinadora dels punts de vacunació al Vallès Oriental, Gemma Mota, explica que del total de punxades encara hi ha, cada dia, al voltant d'un centenar de primeres dosis de població adulta. Mentre duri la campanya de vacunació al Palau d'Esports, l'Ajuntament i el Departament de Salut garanteixen que l'agenda esportiva de l'equipament es podrà mantenir.

El Palau d'Esports enceta així una nova etapa com a punt de vacunació massiva al Vallès Oriental, que a més de vacunar la població adulta, aquesta vegada també inclou un espai de vacunació per a infants, de 5 a 11 anys. En el primer dia de funcionament, però, el punt de vacunació pediàtric ha vist passar els pacients amb comptagotes. Mota diu que, a més de l'horari, encara hi ha "alguna reticència" per part dels pares i també el fet que les darreres setmanes s'han donat casos de positius i els consegüents contactes estrets d'infants que, per tant, encara no es poden vacunar. Pel que fa a la població adulta, aquest dilluns s'han format llargues cues que en algun moment han envoltat parcialment l'equipament. Des de Salut asseguren que els equips desplaçats encara s'estaven situant i que a partir d'ara el ritme ja serà molt més àgil.

El punt de vacunació no té data de fi marcada i es mantindrà mentre sigui necessari, en funció de l'evolució de la població vacunada. Durant aquest temps, l'Ajuntament preveu mantenir tota la programació esportiva prevista i només alguns dies molt puntuals avisen que caldrà tancar el punt de vacunació per incompatibilitat amb alguna competició.

Tanca el CAP de les Franqueses

Amb aquesta reordenació, els punts habilitats al CAP Sant Miquel de Granollers, al CAP de Corró d'Avall i al CAP Plana Lledó de Mollet deixaran d'estar operatius com a punts de vacunació. En canvi, sí que s'ha obert un punt de vacunació perifèric al CAP La Florida de Santa Perpètua de Mogoda per a població adulta i pediàtrica i el cap de setmana que ve n'obrirà un altre al CAP de Sant Celoni, que funcionarà els caps de setmana per vacunar població adulta.

Edicions locals