‘La corte del faraón’, en clau picant

La companyia Milnotes reposa un dels seus espectacles més ambiciosos, amb elements renovats

Cultura

La soprano Elisa di Pietro va mostrar la càrrega sensual d'aquesta sarsuela durant la presentació als mitjans
La soprano Elisa di Pietro va mostrar la càrrega sensual d'aquesta sarsuela durant la presentació als mitjans | C. R.

La corte del faraón és una de les sarsueles més populars i també més representades, però sovint també ha estat menystinguda pels amants més puristes del gènere, justament per allò que la fa diferent de la resta: és una obra ambientada a l’antic Egipte -una picada d’ull a l’Aida de Verdi-, amb moltes connotacions sexuals i situacions picants i un estil musical que l’acosten més a un musical amb tocs de cabaret que no pas a l’òpera.

Potser per aquest motiu al 2010 la companyia Milnotes la va escollir per dur a escena la seva primera sarsuela i també un dels seus espectacles més ambiciosos, que va girar per set poblacions catalanes i també va fer temporada al Teatre Victòria de Barcelona. En paraules del director artístic Joan Garrido, va ser l’obra que “ens va catapultar“.

Onze anys després la companyia i el Teatre Auditori reposen l’obra, que es podrà veure diumenge 23 (19 h), de nou amb la direcció musical del franquesí Daniel Pérez. Aquesta versió renovada de La corte del faraón recupera un 80 per cent del personal tècnic i artístic original. És una producció de gran format, un muntatge dinàmic amb voluminosos elements escenogràfics realitzats al Taller Sarandaca i música en directe interpretada en directe per una orquestra de 24 músics i un cos de ball amb 10 ballarins i un cor amb 25 cantaires. L'adaptació també amplia el triangle amorós original amb la incorporació d’un nou personatge, Aricón, i un nou número musical.

Per Garrido, el motiu per recuperar aquest muntatge és obvi: “és una obra per riure i per distreure's, que és el que necessitem avui dia. Crec que la gent gaudirà molt d’aquesta funció, també el públic més jove”.

A la presentació a la premsa, celebrada dimarts al migdia al Teatre Auditori, ja es va poder gaudir d'un petit tast quan la soprano Elisa di Pietro, acompanyada al piano per Daniel Pérez, va interpretar un dels números més coneguts, la popular ària ¡Ay, ba!.

Edicions locals