Celebració del Dia Europeu de la Mediació amb teatre als instituts

L'objectiu és promoure entre el jovent els valors de la cultura de la pau

Societat

Celebració del Dia Europeu de la Mediació amb teatre als instituts
Celebració del Dia Europeu de la Mediació amb teatre als instituts

El 21 de gener se celebra a escala europea el Dia de la Mediació. Una diada per reflexionar sobre la resolució de conflictes i els valors de la cultura de la pau. Enguany, a les Franqueses, aquesta commemoració es focalitzarà en els més joves i ho farà a través del teatre.

Així, els dies 19 i 21 de gener, si la situació sanitària ho permet, l'alumnat de 2n d'ESO dels instituts Lauro i El Til·ler participarà en un teatre fòrum que convida a reflexionar sobre els prejudicis, els rumors i els estereotips. L'obra Per què ho dius se situa en un local públic on una persona perd una cartera i acusa els possibles autors del robatori basant-se en estereotips. La situació desemboca en una discussió on s'evidencien els prejudicis de cadascun dels personatges.

L'objectiu de les activitats que, coincidint amb el 21 de gener, organitza el Servei de Mediació i Veïnatge de les Franqueses és treballar en la formació i en la pedagogia de la mediació com a eina alternativa a la resolució de conflictes.

Aquest servei de mediació de les Franqueses acompanya la ciutadania en la resolució i en la gestió de conflictes derivats del veïnatge donant suport i assessorament legal. A més a més, també organitza formacions.

Edicions locals