L'Hospital disposa d'un banc de llet materna per tractar infants prematurs

La Kira va ser la setmana passada la primera pacient en rebre aquest tractament

Societat

L'Hospital disposa d'un banc de llet materna per tractar infants prematurs
L'Hospital disposa d'un banc de llet materna per tractar infants prematurs | Hospital de Granollers

L'Hospital General de Granollers disposa –gràcies al servei del Banc de Llet del Banc de Sang i Teixits i a la  tasca de la Comissió de Lactància Materna de l'àrea pediàtrica del centre– de llet materna per tractar infants prematurs o de baix pes que ho puguin necessitar. Aquesta setmana, la Kira ha estat la primera pacient que s'ha beneficiat d'aquest tractament.

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. Conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual i la prevenció de malalties pròpies de l’edat adulta. Això és especialment important per alguns nadons de risc com són els prematurs (nascuts abans de les 37 setmanes de gestació), als quals també protegeix de malalties pròpies de la prematuritat.

En el cas que el nounat sigui molt prematur (nascut abans de les 32 setmanes) i en aquells de pes inferior a 1500 grams en néixer, la nutrició amb llet materna és també una part crucial del seu tractament en les unitats de cures intensives neonatals.

Hi ha algunes mares que inicialment tenen dificultats per atendre la necessitat de llet materna dels seus nadons. Aleshores la donació de llet materna esdevé una excel·lent alternativa per proporcionar una nutrició i un tractament òptim a aquests nadons, mentre les mares es recuperen.

També s'utilitza després de cirurgies de l'aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal. El seu consum disminueix les infeccions generalitzades greus i combat les necrosis intestinals, la causa principal de defunció entre els nounats.

Les mares lactants que vulguin ser donants poden trobar tota la informació sobre el procés de donació al web del Banc de Llet.

Edicions locals