La Roca Solidari impulsarà l'activitat de la gent gran de l'Espai Social de Granollers

L'entitat de la Roca planteja set reptes esportius per col·laborar amb el Programa REMS de la Fundació Catalunya La Pedrera

Societat, Esports

La presentació del projecte solidari d'enguany, dijous a l'Espai Social de la gent gran del carrer Joan Prim
La presentació del projecte solidari d'enguany, dijous a l'Espai Social de la gent gran del carrer Joan Prim

Promocionar les activitats per a la gent gran de l’Espai Social de Granollers, al carrer Joan Prim, és el projecte que ha triat enguany La Roca Solidari, entitat sense ànim de lucre que difon causes socials a través de la pràctica esportiva, per vincular la seva activitat amb un projecte de solidaritat, com fa cada any, des d’en fa sis, amb alguna entitat del territori. El projecte d’aquest any porta per títol El valor de la memòria, i actua en benefici de la Fundació Catalunya La Pedrera per la seva tasca amb persones amb la malaltia d’Alzheimer o altres demències.

A l’Espai Social de Granollers, gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera, 111 persones participen actualment en el programa REMS, que preveu activitats per mantenir el màxim temps possible les capacitats de la gent gran, prioritzant el seu benestar emocional i la seva autonomia. D’aquests usuaris, 35 persones participen també en el programa Dina en companyia.

Per desenvolupar el projecte El valor de la memòria i difondre el programa REMS, La Roca Solidari planteja set reptes esportius, inspirats en activitats que s’han fet en edicions anteriors. Tots es podran fer de gener a setembre, de manera gratuïta i en el moment i de la manera que cada persona vulgui, també aquelles persones no habituades a fer activitat esportiva.

El reptes són Tot suma 100 –recórrer 100 km per tot Catalunya–; La conquesta de l’Empordà –fer un triatló per aquesta zona del país–; L’Olla per al Xiprer –participar en la cursa de l’Olla de la Vall de Núria–; Tots els camins porten a casa –fer la ruta prehistòrica del Vallès–; Rutes perdudes –recuperar i recórrer les rutes que feia la gent gran i que ara s’han perdut, com les travesses que es feien en temps de la guerra–; Mirador d’històries –seguir alguna de les 12 etapes del GR-5 entre Sitges i Canet de Mar, amb els seus miradors–; i La memòria del sol –una caminada nocturna, des que es pon el sol fins que surt l’endemà–.

La gent gran, protagonista

Joan Carles Tello, secretari de La Roca Solidari, explica que en aquests reptes “l’esport és secundari”, perquè el que compta realment “és donar suport i visibilitat a la gent gran”. En aquest sentit, l’entitat promourà activitats de voluntariat en aquest espai de la gent gran, des de sortides per l’entorn de la ciutat fins a tallers de cuina, de dibuix o sessions de ioga. “També volem fer un concert solidari i activitats de memòria, de manera que la gent gran pugui explicar la seva història i sigui protagonista”, diu Tello.

Per participar en els reptes cal fer una inscripció i, de forma voluntària, fer un donatiu per ajudar al programa REMS. Els participants inscrits tindran un número de dorsal i instruccions per assolir el repte en el qual es participa, i podran fer difusió del projecte pujant les seves fotos a les xarxes socials etiquetant la Fundació Catalunya La Pedrera i La Roca Solidari i afegint els hashtags #Memoran7um, #elvalordelamemòria i #RSolidariREMS.

Edicions locals