L'Hospital ja supera la trentena de persones ingressades per Covid

En menys d'una setmana s'ha passat de 18 a 31 malalts hospitalitzat positius en una PCR, i hi han mort 4 pacients

Societat

La situació a l'Hospital General de Granollers continua empitjorant i les persones ingressades que han donat positiu en Covid ja superen la trentena. A més, aquesta darrera setmana el centre ha hagut de lamentar 4 defuncions de pacients de coronavirus, de manera que, des de l'inici de la pandèmia el març de l'any passat n'acumula 317.

Segons les dades de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers aquest dimarts hi havia 31 casos de Covid positius ingressats, mentre que dimecres de la setmana passada n'eren 18. El creixement de pacients fins llavors havia estat més moderat, de manera que s'anaven sumant quatre casos setmanals. Ara, però, en menys d'una setmana hi ha un increment de 13 pacients hospitalitzats per Covid.

Pel que fa a la Unitat de Cures Intensives (UCI), hi ha 9 persones que han donat positiu de Covid ingressades, tot i que la meitat dels malalts que requereixen cures intensives tenen altres patologies, de manera que, en total, a l'UCI hi ha 19 persones.

En aquests darrers sis dies, el centre també ha donat l'alta a 8 persones que van estar ingressades pel coronavirus, i ara acumula 2.051 persones que han superat la malaltia des de l'inici de la pandèmia.

L'empitjorament de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes s'ha evidenciat ara clarament al centre hospitalari. A tot el país, l'índex de risc de rebrot segueix creixent i ha passat de 341 a 452 en una setmana, mentre que a Granollers, on s'havia disparat fa unes setmanes fins a superar el 600, s'ha frenat a 591. També la velocitat de contagi (Rt) ha millorat a la capital del Vallès Oriental, i ha passat de superar el 2 a situar-se a 1,32 –un índex similar al del conjunt del país–.

Les Franqueses també ha revertit les elevadíssimes xifres de la setmana passada i, segons les dades de Salut, té ara un risc moderat (377) i una velocitat de contagi de 0,80 –havia superat el 3–.

A Granollers la incidència acumulada de la setmana (IA7) és de 246,02 casos confirmats per cada 100.000 habitants, mentre que a les Franqueses és de 204,16. 

Edicions locals