CCOO i UGT criden a mobilitzar-se el 12-D per reduir la precarietat laboral

Els dos sindicats majoritaris i 12 entitats socials més reclamen un repartiment més just dels recursos en la sortida de la crisi actual

Societat, Economia

CCOO i UGT criden a mobilitzar-se el 12-D per reduir la precarietat laboral
CCOO i UGT criden a mobilitzar-se el 12-D per reduir la precarietat laboral

Catorze entitats socials, entre les quals CCOO i UGT, es mobilitzaran el 12 de desembre (12 h) a Barcelona per traslladar als governs i els poders econòmics que “aquesta vegada hauran de comptar amb els treballadors i treballadores” per sortir de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. “És moment de dir que volem més drets socials i econòmics, de repartir els recursos de manera més justa”, diu Gonzalo Plata, secretari general de CCOO a la comarca.

“Al llarg d’aquesta crisi les fortunes han crescut, mentre que els treballadors anem perdent poder adquisitiu, amb una inflació disparada”. També apunta que si bé estem en un moment de recuperació econòmica “històric”, ja que mai abans no hi havia hagut tanta afiliació a la Seguretat Social, la gran majoria de contractes tenen una “elevada precarietat” tant en durada com en jornada laboral.

“La sortida de la crisi l’estem pagant, un cop més, els treballadors, a més dels falsos autònoms i les figures que s’utilitzen per depauperar encara més les condicions de treball de les persones”, assenyala.

També Vicenç Albiol, secretari general de la UGT, carrega contra la precarietat de la contractació i reclama que els fons europeus “no vagin a parar a les mans del gran empresariat ni dels poders financers, sinó a les butxaques dels ciutadans per millorar en conjunt la situació social i econòmica”.

A aquestes reivindicacions hi afegeixen també la necessitat de reforçar els serveis i les prestacions públiques, així com un canvi de model productiu amb més consciència climàtica. Per tot plegat, els sindicats criden a mobilitzar-se diumenge 12 al migdia a la plaça Urquinaona de Barcelona.

Edicions locals