L'escola Camins, de les Franqueses, rep un Premi Inclusiu de l'Esport Català

Els guardons, impulsats per Onat Foundation, fomenten la promoció d'activitats inclusives al voltant de l'esport

Societat, Esports

Els guardonats en la gala dels Premis Inclusius de l'Esport Català
Els guardonats en la gala dels Premis Inclusius de l'Esport Català

La iniciativa Encamina’t, de l’Escola Camins de les Franqueses, va rebre dimecres el Premi Inclusiu de l’Esport Sergi Mingote al projecte d'esports de muntanya i/o alpinisme inclusiu en la tercera edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català, uns guardons impulsats per Onat Foundation amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

El projecte de l’escola Camins pretén fer del treball en equip i de la inclusió una eina bàsica per aconseguir el repte de descobrir entorns diversos, amb la finalitat d’acabar fent un cim amb la participació d’un infant amb discapacitat visual. L’esposa de Sergi Mingote, Míriam Roset, i el president d’Onat Foundation, Francesc Colomé, van ser els encarregats de lliurar un premi que, segons Roset, “defineix com era en Sergi” i il·lustra “la constància i l’esforç, i que les limitacions són només a la ment de cadascú”.

Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, destacava que els projectes esportius amb vocació inclusiva “ajuden a canviar el món, a transformar-lo a través d’una mirada ambiciosa”, i insistia que l’esport “és una eina de transformació social molt potent” sempre que es parteixi de la “igualtat d’oportunitats”. Colomé, per la seva banda, situava “l’esport, la inclusió i la solidaritat” com els eixos que marquen l’activitat de la fundació, creada fa tres anys.

De fet, els Premis Inclusius de l'Esport Català busquen incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats solidàries i inclusives al voltant de l'esport.

Així a més del guardó a l’escola franquesina, també es van reconèixer amb beques econòmiques una desena d’entitats del país per la seva tasca en la promoció de l'esport inclusiu i els seus valors, com la nova secció d’esports adaptats d’Esport Base el Papiol o les sortides esportives extrahospitalàries de l’Institut Guttman, entre d’altres.

Edicions locals