Les Franqueses vol revisar la seva aportació al transport mancomunat del TransGran

El ple va aprovar la renovació del conveni per al 2021, però espera un informe sobre passatgers i quilòmetres recorreguts per repartir de nou els costos als municipis

Societat

Les Franqueses vol revisar la seva aportació al transport mancomunat del TransGran
Les Franqueses vol revisar la seva aportació al transport mancomunat del TransGran

El ple de les Franqueses va aprovar el conveni per a la millora dels serveis de transport de viatgers per carretera a Granollers, Canovelles, les Franqueses i la Roca del Vallès per al 2021 per un import de 223.510 euros per a la prestació del servei del transport urbà, i un import de fins a 7.000 euros en concepte d’atorgament de títols socials del servei transport públic que conformen les línies del TransGran.

El conveni se signa entre els ajuntaments de la conurbació de Granollers, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’empresa Sagalés SA, que té la concessió del servei fins al 2028. Les aportacions que fa cada municipi es fan d’acord amb un estudi elaborat el 2018, moment en què es va reforçar la línia L6. No obstant això, avançava la regidora Montse Vila, “l’any que ve revisarem l’aportació que ens correspon d’acord amb un nou estudi que ha fet una consultoria externa sobre el nombre de passatgers i els quilòmetres recorreguts en cada municipi”.

El grup de Cs, que va abstenir-se, va demanar millorar el servei per a la mobilitat interna del municipi, sobretot amb els enllaços als instituts. IEC i Sal-CUP, en canvi, van votar-hi en contra. Rafa Bernabé, d’IEC, qüestionava la utilitat real del servei per a les Franqueses, ja que el considerava “supeditat a les necessitats de Granollers”. “Hem de pensar quin transport públic volem per a les Franqueses –deia–, que sigui raonable”. Maria Forns, de Sal-CUP, apuntava que el servei públic al municipi “és deficitari en freqüències, rutes i horaris”.

L’alcalde, Francesc Colomé, es comprometia a racionalitzar i optimitzar el servei al municipi. “Creiem que estem pagant més del que ens pertoca, però quan tinguem l’estudi veurem el que és just i raonable pagar”.

Edicions locals