Les Franqueses tindrà una Fira de Nadal del 17 al 31 de desembre

La programació nadalenca inclourà una pista de patinatge i un mercat d'artesans i de Nadal, entre d'altres

Cultura

El patge Ganxet, amb ganxetins i ganxetines
El patge Ganxet, amb ganxetins i ganxetines

L’Ajuntament de les Franqueses ha presentat aquest dimecres les activitats de les festes de Nadal al municipi, que tindran moltes novetats respecte a edicions anteriors. Per donar cohesió a les activitats, s’ha unificat tota l'agenda en un sol programa de mà, que arribarà a totes les cases del municipi.

Pel que fa a les activitats, la tradicional Fira d'Entitats es transformarà en una Fira de Nadal a la plaça de l’Ajuntament entre el 17 i el 31 de desembre. Serà una fira "fresca, renovada i en un entorn obert", destacava la regidora de Comerç, Mercats, Fires i Turisme, Sònia Tena. La nova fira tindrà casetes de fusta i artesans, una pista de patinatge, una fireta amb atraccions tradicionals i es projectarà un videomaping a la façana de l'Ajuntament.

Un altre dels objectius de la programació de Nadal és impulsar el comerç local, i per s'ha treballat conjuntament amb LFComerç per donar més visibilitat "al patge que recull les cartes", comentava la presidenta de l’associació de comerciants, Estel Armengol. De fet, en la presentació de dimecres ja van aparèixer el nou patge Ganxet i un ganxetí, nous convidats al Nadal de les Franqueses, que han viatjat des de l'Orient per donar-se a conèixer. El patge Ganxet recollirà les cartes dels infants i ho farà acompanyat pels ganxetins i ganxetines, que l'ajudaran en la recollida i també a l'Espai dels Somnis, una altra de les grans novetats.

Aquesta instal·lació, situada a l'Espai Can Prat, permetrà conèixer les interioritats de l'engranatge reial per poder recollir les cartes i entregar tots els regals en una nit. A banda de gaudir de les diferents escenografies, també s'hi faran tallers i activitats. Serà del 3 al 5 de gener.

D’altra banda, en les compres que es facin al comerç local durant les festes es podran aconseguir entrades per a la pista de patinatge. A més, continuaran havent-hi bústies reials a la plaça Major, la plaça de l'Espolsada i els Consells del Poble de Corró d'Amunt i Llerona. També repetiran l’Espai dels Bons Desitjos –el 17 de desembre a les 17 h–, el Concurs Infantil de Dibuix –del 20 al 22 de desembre–, i la Festa de la Infància –l’11 de desembre–.

L'alcalde, Francesc Colomé, destacava que "ens mereixem viure les festes de Nadal amb alegria, però si ho fem amb seny no hi ha cap excusa per quedar-se a casa".

Finalment, un altre dels actes destacats de les festes nadalenques serà la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient, que un any més arribaran al municipi en helicòpter.

Edicions locals